Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania ”Votează legal” la nivel național

0 139

alegeri_vot_referendum

În perioada 25 aprilie – 25 mai a.c., Ministerul Afacerilor Interne derulează la nivel național o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor europarlamentare sub sloganul ” VOTEAZĂ LEGAL! ”

Campania de Informare VOTEAZĂ LEGAL este organizată la nivel naţional de către Ministerul Afacerilor Interne, din surse proprii. În cadrul acesteia vor fi postate 20.000 de afişe la secţiile de votare, în spaţiile publice şi la sediile instituţiilor MAI.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud a fost constituit Centrul Județean de Comunicare în vederea asigurării coerenței mesajului instituțional în perioada premergătoare și pe timpul desfășurării scrutinului electoral, format din ofițerii de relații publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Instituției Prefectului.

În perioada 25 aprilie – 25 mai, membrii Centrului de Comunicare vor desfăşura acţiuni de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul fraudei la vot şi a mitei electorale și, implicit, asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor europarlamentare.

Conform noului Cod Penal votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Totodată, conform art.386 alin 1, Cod penal oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More