Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campanie Beard Broathers Cluj: 150.000 de euro pentru o ambulanță nouă pentru SMURD

0 78

Bărboșii de la Beard Broathers Cluj şi-au propus să strângă aproximativ 150.000 de euro până la sfârşitul anului, pentru a cumpăra o ambulanţă nouă şi să o doneze celor care lucrează la SMURD.

Cornel Hoza, preşedintele Beard Brothers: „Noi suntem o asociaţie de bărboşi. Ce ne propunem să facem?! Să facem bine!”

„112. Wheels for live” este noua campanie demarată de Beard Brothers, un ONG al „bărboşilor” înfiinţat în urmă cu 4 ani la Cluj. Aceştia şi-au propus să strângă aproximativ 150.000 de euro pentru o ambulanţă nouă de tip C, după ce au realizat că ambulanţele SMURD folosite acum de echipajele de intervenţie au un grad mare de uzură.

Cornel Hoza, preşedintele Beard Brothers: „De ele depinde dacă pacientul ajunge în viaţă sau nu, clar e o nevoie reală. Din păcate s-ar putea ca toţi la un moment dat să ajungem acolo. Am văzut ambulanţele şi ştim nişte lucruri. Am văzut că unele sunt lipite cu scotch şi chestiuni de genul.”

Medicii confirmă aceste situaţii. Deşi în Occident, ambulanţele se înlocuiesc obligatoriu la cinci ani, în Cluj toate maşinile au cel puţin 6 ani de utilizare. Cea mai veche are 11 ani de uzură şi sute de mii de kilometri la bord.

Dr. Cristian Ursu, coordonator SMURD Cluj: „Au fost zile când n-am avut ambulanţă să ieşim la intervenţie, au fost zile când am plecat la intervenţie şi n-am ajuns. A fost o situaţie în care ni s-a defectat uşa şi a trebuit să chemăm tot aşa o ambulanţă să preia pacientul pentru că era efectiv să pierdem uşa pe drum, au fost situaţii în care ni s-a defectat aparatura şi este foarte greu când ai un pacient critic să îl monitorizezi, să îl supraveghezi, să îi susţii funcţiile vitale.”

Nu e prima campanie prin care cei de la Beard Brothers încearcă să schimbe în bine sistemul medical: au renovat şi dotat centrul de transfuzii din Cluj, iar acum vor să renoveze un întreg etaj al secţiei Pediatrie 3 de la Spitalul de Copii. În plus, de curând, au dotat secţia de arşi a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj cu aparate medicale scumpe, absolut necesare medicilor în intervenţiile chirurgicale.

Beard Brothers au peste 10 campanii umanitare la activ. Pentru acţiunile din domeniul medical, tinerii cu barbă au reuşit să strângă până acum fonduri de aproximativ 90.000 de euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More