Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Campanie caritabilă: Mihai, membru al Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania, are nevoie de ajutor

0 169

Mihai are 28 de ani și aparent e un tânăr ca mulți alții. De 4 ani, împreună cu câinele său Diesel sunt voluntari harnici și dedicații Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania, iar Mihai și petrece mare parte din timpul tău liber pregătindu-se să salveze vieți împreună cu câinele lui și participant la misiuni de căutare și salvare.

Lucrează ca inginer în robotică la Emerson. Anul acesta a înființat și canisă ”No risk no Fun” unde plănuiește să crească labradori de calitate. Nimic special, ați spune.

Doar că a făcut toate astea în condițiile în care în anul 2007, la doar 18 ani, a fost diagnosticat cu metastază de melanom (cancer de piele) și a fost operat de nodul cervical. A urmat apoi chimioterapie urmată de controale periodice. În 2010 cancerul a recidivat și a fost din nou operat. A urmat investigații în Austria și Germania și o nouă operație pentru corectarea celei vechi. Apoi din nou controale periodice care arătau că totul e ok. În decembrie anul trecut, întorcându-se extrem de mândru de la un examen pentru câini de salvare din Austria, unde a luat locul I împreună cu Diesel, s-a prezentat la un nou control de rutină. A aflat atunci că are un chist pe plămân. Era o nouă metastază. A urmat operație și în luna mai a început un tratament de imunoterapie care promitea mult și lucrurile păreau să se liniștească.

Cu toate astea, în septembrie, o hemipareză apărută brusc l-a trimis înapoi la spital. Diagnosticul a fost dur. Apăruseră 5 noduli pe creier. Din nou operație, radioterapie și acum… speranța apare sub forma unui tratament revoluționar (Tumor Infiltrated Limphocite) pe care îl poate urma la o prestigioasă clinica din Israel. Într-o estimare preliminară, acest tratament ar costa în jur de 80.000 de euro, bani de care familia lui Mihai nu dispune. Ei au plătit până acum aproape 8.000 de euro pentru deplasări la controale, analize în străinătate și îngrijire. În condițiile în care timpul este extrem de important, colegii voluntari din Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania au decis că un om care a arătat atâta dedicație pentru ajutorarea altor oameni trebuie ajutat la rândul lui.

”Haideți să facem ca urarea, de multe ori banală și deseori goală de sens, ”La mulți ani”! să sune altfel pentru Mihai. Pentru el, un ”La mulți ani!” din inimă și sprijinul vostru ar însemna cu adevărat o șansă la viață pentru care și-a făcut atâtea planuri.
Vă mulțumim din inimile noastre de Voluntari!” se semnează echipa Asociației pentru Câini de Salvare Transilvania.

Pentru donații:
LEI: RO17BTRL01301201N09358XX
EURO: RO96BTRLEURCRT00N0935801
Titular: Rodica Hiriscău
REVOLUT: GB94LOYD3080 1243 0004 24
BIC: LOYDGB2L
Referință: 28140281

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More