Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campanie de ecologizare a Stadionului Municipal Dej. O mână de suporteri au curățat tribunele de gunoaie – FOTO/VIDEO

1 445

Cândva una dintre cele mai impunătoare arene sportive din zonă, stadionul din Dej a ajuns în zilele noastre, practic, o ruină îngropată în gunoaie, rugină și găinaț. Nepăsarea autorităților locale față de acest stadion a dus la această situație, una care pare că încă nu-și găsește rezolvare.

Problema degradării acute a arenei sportive de la Dej a mai fost ridicată în ultimii ani, dar tot altele au fost prioritățile conducătorilor urbei, pentru întreținerea stadionului fiind alocați din ce în ce mai puțini bani. Ce să mai vorbim de reabilitare sau chiar modernizare? Acestea sunt doar vise pentru cei câțiva iubitori de fotbal care se mai încumetă să calce în tribunele stadionului dejean.

Tocmai pentru că s-au săturat ca la fiecare meci al dejenilor să stea practic în mizerie, câțiva suporteri ai Unirii Dej s-au adunat sâmbătă la stadion pentru a face curățenie generală. Înarmați cu măturoaie, lopeți și saci menajeri, suporterii, alături de reprezentanți ai clubului Unirea Dej au strâns toată mizeria ce se putea strânge și care era la vedere.

Trebuie să recunoaștem și noi, și ei, că la aspectul mizerabil al tribunelor au contribuit de-a lungul vremii chiar și spectatorii, care au aruncat mormane de gunoaie printre scaune, că au considerat întregul spațiu un uriaș tomberon, sau că au rupt scaunele pe care municipalitatea nu le-a mai înlocuit niciodată.

Un alt aspect care a contribuit din plin de-a lungul timpului la imaginea dezolantă a stadionului dejean sunt ciorile din Parcul Mare al orașului, zburătoare care aruncă zilnic o ploaie de rahat peste tot ceea ce înseamnă gazon sau tribune. Am mai scris și noi despre acest subiect, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Ciorile sunt la ele acasă în Dej și nimeni nu găsește soluții pentru a scăpa de ele.

Tot așa, am scris despre ”tribuna oficială” a stadionului (dacă putem să-i spunem așa). Aici, scaunele sunt mai curate doar datorită acoperișului, însă în cabinele tehnice ale tribunei dezastrul este la el acasă. Cu găuri în acoperiș și o structură din ce în ce mai șubredă, tribuna oficială nu te apără nici de ger, nici de ploaie, și nu mare ar fi mirarea ca într-o bună zi să se prăbușească sub greutatea suporterilor care se mai încumetă să ia loc acolo.

Prin urmare, campania de ecologizare a suporterilor în ceea ce privește tribunele stadionului din Dej poate fi considerată o simplă frecție la piciorul de lemn. Adică s-au strâns zeci de saci de chiștoace, coji de semințe, frunze, hârtii și PET-uri, dar asta nu înseamnă că tribunele pot fi ocupate de suporteri. Scaunele sunt în continuare rupte, răblăgite și pline de găinaț, căile de acces sunt roase de vreme, iar mirosul de putreziciune domnește peste tot.

Astfel că fără investiții serioase în reabilitarea și modernizarea arenei, aceasta se distruge văzând cu ochii, urmând ca în scurt timp să ajungă cu adevărat o ruină. La fel ca ”mărețul” ștrand municipal din vecinătate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. P spune

  Ceea ce trebuia sa fie un articol care sa incite la reactii cel putin asemanatoare celor avute de baieti (pt care, chapeau-bas!), ati reusit sa-i ridiculizati atat pe ei, precum si initiativa lor exemplara, urbea dejeana, dar mai ales, pe dumneavoastra.
  Dati dovada de romanul clasic puturos, care nu misca un deget dar sta pe margine si comenteaza. Comunitatea are de pierdut din cauza oamenilor ca dumneavoastra, din pacate cu acces la un site local informativ.
  Pseudostirea cu care mi-am pierdut 2 minute din viata nu m-a informat decat despre nemultumirea dumneavoastra privind gainatul de pe scaunele tribunelor, despre mirosurile din zona, si despre faptul ca dumneavostra ati stii cel mai bine cum trebuie gestionati banii locali.

  Doamna Irina Maxim, dupa articolul despre tigani, nu credeam ca puteti scoate un articol mai prost de atat. In locul dumneavoastra, mi-as da demisia. Sau macar mi-as face un blog unde sa imi exprim public neajunsurile si sa nu mai ocup astfel o pagina cu scop pur informativ.

  Cum zicea o vorba veche: ,,Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More