Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campanie de prevenire a cancerului la sân cu Asociația „Mişcarea liberală dejeană”

0 36

Asociația ”Mișcarea liberală dejeană”, împreună cu reprezentante ale companiei Avon și un grup de eleve de la liceele dejene, au desfășurat azi la Dej o campanie de sensibilizare a populației cu privire la cancerul la sân.

”Într-o zi senină de toamnă, am avut plăcerea să participăm la o activitate de suflet: campania de sensibilizare a populației şi de prevenire a cancerului de sân împreună cu doamnele Neli Iechei şi Sima Dana de la Avon, cu sprijinul domnişoarelor de la Liceul Constantin Brâncuşi, Colegiul Național Andrei Mureşanu, Liceul Al. Papiu Ilarian şi bineînțeles a doamnei profesor Dimitriu Maria Ana, cea mai veche partizană a acestei activități.

În cadrul campaniei, doamnele şi domnişoarele pe care le-am întâlnit de-a lungul traseului prin oraş au fost informate despre metodele de prevenție a cancerului la sân şi au primit fundițe roz, fundițele specifice luptei împotriva acestui necruțător flagel.

Mulțumim domnului viceprimar Aurelian Mureşan şi domnului consilier Simion Buburuz pentru sprijin.

Acțiunea de azi se încadrează în seria de activități dedicate lunei roz, luna sensibilizării împotriva cancerului la sân, alături de iluminarea în roz a statuii celor trei corifei, acțiunile educative de la liceele dejene şi distribuirea materialelor informative în oraş.

Sperăm ca prin aceste întâlniri să motivăm doamnele şi domnişoarele să se prezinte la controale şi, de asemenea, să facem cunoscut proiectul legii prevenției în sănătate, care va fi depus în luna noiembrie în Parlament”, spune Violeta Mureșan, co-președinte al organizației de femei a PNL Dej.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More