Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campanie de prevenire a consumului de droguri desfasurat in Penitenciarul Gherla

0 61

PenitenciarulGherla (2)Pornind de la ideea că problemele produse de consumul şi traficul illegal de droguri sunt printre cele mai grave probleme cu care se confruntă lumea de astăzi, în perioada octombrie – noiembrie 2013, în Penitenciarul Gherla se va desfăşura o  campanie de prevenire a consumului de droguri în penitenciare, proiectul fiind organizat la nivel naţional.

Implementarea va fi asigurată prin specialişti din sectorul reintegrare socială de la nivelul unităţii penitenciare în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj şi va consta în sesiuni de informare directă, corelate cu sesiuni de dezbateri privind diferite materiale puse la dispoziţie în cadrul campaniei.

Scopul acestui demers îl constituie conştientizarea şi informarea populaţiei carcerale asupra efectelor consumului de droguri, precum şi creşterea gradului de informare a foştilor consumatori de droguri care se pregătesc pentru liberare, cu privire la posibilitatea de accesare a serviciilor integrate existente la nivel naţional.

Prin consiliere  şi informare se urmăreşte conştientizarea asupra riscurilor generate de consumul de droguri precum şi motivarea spre un comportament pozitiv cu riscuri cât mai reduse pentru sănătate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More