Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campanie de STERILIZARE a câinilor făcută de VIER PFOTEN la Jichișu de Jos

0 48
Foto: Andreea Balaurea/VIER PFOTEN
Foto: Andreea Balaurea/VIER PFOTEN

O echipă mobilă a VIER PFOTEN, compusă din medici veterinari și prinzători, desfășoară în perioada 12 – 30 mai proiectul de sterilizare în comuna Jichișu de Jos. Câinii fără stăpân vor fi sterilizați, vaccinați și deparazitați.

Proiectul a fost organizat în baza unui protocol semnat cu primăria comunei Jichișu de Jos, care cuprinde 5 sate: Jichișu de Jos, Codor, Jichișu de Sus, Șigău și Tărpiu. Grație mobilizării Asociației Anima Pro Terra Dej, care a informat sătenii despre noul proiect, există deja 420 de cereri pentru sterilizarea câinilor din curți.

Sterilizările vor avea loc într-un spaţiu amenajat și pus la dispoziție de primăria comunei, însă echipa VIER PFOTEN va utiliza inclusiv o clinică mobilă adusă special pentru această ocazie.

”Câinii și pisicile care se înmulțesc necontrolat în zonele rurale din jurul orașelor reprezintă una dintre cele mai mari surse de animale ale străzii. De la 1 ianuarie 2015, cine nu își va steriliza și înregistra câinele va fi pasibil de o amendă serioasă și vrem să reducem cât mai mult riscul ca animalele să fie abandonate din acest motiv. Ca de obicei, la Dej am găsit deschidere față de aplicarea unor soluții eficiente care exclud varianta uciderii în masă. Intenționăm să extindem acest tip de proiecte și în alte regiuni”, a declarat Dr. med. vet. Anca Tomescu, coordonator al echipei Animale fără Stăpân, VIER PFOTEN.

Din 2008 și până în prezent, echipele mobile ale VIER PFOTEN au sterilizat 1.417 de animale fără stăpân în municipiul Dej și împrejurimi. În paralel cu actualul proiect, VIER PFOTEN va derula o campanie de sterilizare a animalelor fără stăpân la Brezoi, jud. Vâlcea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More