Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campanie umanitară pentru portarul echipei Biruința Mica, Alex Lazăr

0 188

Colegii de echipă ai lui Alex Lazăr, portarul accidentat ieri în timpul unui meci de fotbal din Liga a V-a Cluj, între Progresul Nireș și Biruința Mica, au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutarea acestuia să depășească problemele medicale cu care se confruntă.

Alexandru Lazăr s-a lovit ieri puternic la cap, după ce a s-a izbit de bara porții apărate de el la o lovitură libera. Era prima repriză a meciului, iar portarul Biruinței Mica sărise pentru a respinge o minge șutată chiar de primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz. Din elan, ”Buzu”, așa cum îi zic prietenii, s-a aruncat spre minge, însă în cădere a dat cu capul de bara de metal a porții și a rămas inconștient pe gazon.

Ceilalți jucători au sărit imediat să-l ajute, printre ei aflându-se și Florin Cîmpean, jucător al echipei adverse dar și angajat al Ambulanței Dej. Chiar și arbitrul întâlnirii, Lucian Vișan, student la medicină, a intervenit pentru a acorda ajutor medical până la sosirea ambulanței, care a fost solicitată de urgență de către ceilalți fotbaliști.

Alexandru Lazăr a fost transportat urgent la spitalul din Cluj-Napoca, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Acum este în afara oricărui pericol după ce a suferit o fractură craniană, iar medicii îl țin sub observație pentru a vedea dacă necesită sau nu intervenție chirurgicală. Asta pentru că un cheag de sânge în spatele urechii îi face probleme și dacă nu se retrage în câteva zile va trebui operat.

Având în vedere că Buzu nu provine dintr-o familie înstărită și momentan nu are nici el un loc de muncă, tânărul de 24 de ani are nevoie de sprijin pentru a suporta cheltuielile medicale cu intervențiile din spital și tratamentul ulterior, astfel că ceilalți colegi de echipă, dar și apropiați ai acestuia au pornit o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru a-l ajuta să treacă peste această situație.

Cei care doresc să-l ajute, fiecare cu cât poate, se pot adresa familiei acestuia sau la nr. de tel. 0757.953.881 (Horațiu Sătmar).

”Nu pot să cred prin ce am trecut. Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine. Doamne ajută”, au fost cuvintele scrise de Alex Lazăr de pe patul spitalului din Cluj-Napoca, pe contul său de Facebook, unde a ținut să mulțumească în special lui Florin Cîmpean, angajatul Ambulanței Dej care i-a acordat primul ajutor.

alex-lazar-spital

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More