Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Campionat internaţional de luptă medievală – Turnirul Transilvaniei

0 86

Historical Medieval Battle

Asociaţia Historia Viva, în parteneriat cu Primăria Baia Mare, invită pe toţi cei interesaţi la un campionat internaţional de luptă medievală „Turnirul Transilvaniei”. Evenimentul din 31 mai marchează deschiderea oficială a satului medieval de sec. XIV-XV de la Firiza-Văratec.

Proiectul satului medieval de lângă Baia Mare este unul unic în țară și, potrivit reprezentanților asociației, va intra în circuitul turistic și științific european, sau chiar internațional.

Turnirul Transilvaniei

„Parcul va cuprinde un sat medieval, fortificat, în care să aibă loc diferite activităţi specifice şi o zonă de servicii turistice. În zona satului medieval, vor fi construite clădiri istorice cu felurite funcţionalităţi precum, case, ateliere, grajduri, coteţe, han, tavernă, etc. În jurul satului se va amenaja o împrejmuire, formată din şanţ, val de pământ şi palisadă de lemn, intrările în satul propriu-zis fiind prevăzute cu pod mobil şi turnuri de lemn“, spune Dana Crişan, reprezentantul asociaţiei Historia Viva.

La Turnirul Transilvaniei, ce se va desfășura între 31 mai și 2 iunie, și-au anunțat prezența luptători din România, Ungaria și Bulgaria, iar probele de concurs cuprind pe lângă tras cu arcul și Historical Medieval Battle (HMB), HEMA sau Tap-Fight

La competiţie vor lua parte Ordinul Dragonilor de Transilvania (Cluj-Napoca), Gladius Dei (Sibiu), Ezüstsólyom (Oradea şi Ungaria), Teutonii Cetăţii Negre (Codlea), Ordinul Cavalerilor de Mediaş (Mediaş) şi Chigot (BG).

Pe perioada evenimentului, organizatorii se așteaptă ca mii de vizitatori să pătrundă în Parcul Medieval Firiza.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More