Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campionatul Național de Fotbal American începe în 3 mai la Baia Mare

1 63

Fotbalul american a început să se dezvolte într-un ritm rapid în România, şi atrage tot mai mulţi spectatori, cât şi jucători. În cea de-a V-a ediţie a Campionatului Naţional de Fotbal American, care va începe în 3 mai, s-au înscris un număr record de echipe. Astfel, cele 8 formaţii se vor împărţi în Conferinţa de Nord-Vest şi Conferinţa de Sud.

Echipa locală şi câştigătoarea RoBOWL-ului IV (finala CNFA), Cluj Crusaders, va face parte din Conferinţa de Nord-Vest alături de Timişoara 89ers şi nou formatele, Mureş Monsters şi Baia Mare Miners.

Conferinţa de Sud va fi format din Bucureşti Rebels, Bucureşti Warriors, Bucureşti Predators şi o echipă hibrid compusă din jucători de la Bucureşti Wolverines şi Prahova Thunder, care va debuta în campionat sub numele de Thunder-Wolverines.

Echipele înscrise în campionat se vor confrunta cu adversari din aceeaşi conferinţă (round-robin). Etapele din cele două conferinţe se vor disputa la o diferenţă de o săptămână una de cealaltă. După încheierea sezonului regular, primele două echipe din fiecare conferinţă se vor întâlni în semifinale. În prima semnifinală, campioana Conferinţei N-V se va lupta cu ocupanta locului second din Conferinţa S pentru un loc în finala RoBOWL V, iar echipa aflată în fruntea Conferinţei de S va juca cu ce-a de-a doua poziţionată din conferinţa paralelă.

Campionatul începe sâmbătă, 3 mai 2014, la Baia Mare, unde echipa locală va găzdui meciul cu Timişoara 89ers, iar duminică, 4 mai 2014, Cluj Crusaders vor întâlni echipa mureşană, pe terenul  de rugby din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”. Intrarea la meci este liberă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Drew Brees spune

    GOOOOO CRUSADERS !!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More