Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campul Național de Temerari Gardienii Timpului 2018 – Lunca Ilvei

0 194

În perioada 22 – 28 iulie 2018, satul Lunca Ilvei din Bistrița-Năsăud a răsunat de voci și râsete de cercetași. Campul Național de Temerari, după cum îl cunosc cercetașii, a adunat peste 250 de participanți, copiii cu vârste între 10 și 14 ani și peste 50 de adulți care s-au bucurat de o săptămână plină de aventură, ateliere din care au învățat lucruri noi, drumeții pe munte și o mulțime de prieteni noi.

Tinerii cercetași au avut ocazia să învețe despre reciclare și să își exerseze abilitățile creative pentru a crea diferite obiecte din materiale reciclabile, au rezolvat mistere și enigme, și-au demonstrat cunoștințele în supraviețuire pe munte și prim ajutor și au jucat rolurile principale în scenetele gândite chiar de ei la teatru forum.

Nu au uitat nici de bucuria de a fi copii și s-au cățărat în copaci, s-au legănat în hamace uriașe și s-au plimbat pe podul suspendat, toate într-o zi întreagă de aventură. Cercetașii au făcut și o drumeție în munții Rodnei, plină de provocări și voie bună.

Prietenii cercetașilor din Campul Național de Temerari 2018 au fost alături de ei la fiecare pas și i-au ajutat să ofere participanților o săptămână de neuitat. Primăria Lunca Ilvei, cu sprijinul primarului Lupșan Flaviu au oferit locația perfectă pentru camp, Ocolul Silvic Valea Ilvei, Fabrica Silvania International au asigurat materialele de construcții, Napolact au făcut micul dejun mai delicios, Questo le-au oferit ocazia perfectă să cunoască și mai bine campul, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Serviciul Public Salvamont Bistrița-Năsăud și Formația Salvamont Rodna au oferit sprijin în tot ceea ce înseamnă drumeții și aventură.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, membră fondatoare a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (WOSM). Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

De peste 100 de ani, modelul educațional bazat pe pedagogie cercetășească contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sute de milioane de oameni care cred și respectă valorile cercetăşești.

În România, organizaţia serveşte aproximativ 5000 membri prin 80 de filiale și sucursale active în comunități din toată țara, iar la nivel mondial, organizaţia numără 40 milioane de membri în 224 de ţări şi teritorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More