Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campus școlar de 7 milioane de euro inaugurat la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ din Bistriţa

0 338

Un campus şcolar de peste 7 milioane de euro, dotat cu două săli de sport, un centru de documentare de ultimă generaţie, o cantină nouă, dar şi cu camere cu băi proprii, a fost inaugurat, marţi, la Bistriţa, după 9 ani de la depunerea proiectului pentru construirea acestuia.

Proiectul pentru construirea campusului şcolar de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ Bistriţa are mai bine de nouă ani vechime, transmite corespondentul MEDIAFAX. În 2014, când s-a încercat revizuirea proiectului pentru a-l depune pentru finanţarea europeană, autorităţile centrale nu au acceptat revizuirea lui, ceea ce a dus la pierderea celor 4 milioane de euro din cele 7,4 milioane de euro accesate.

“Au fost necesare o serie de revizuiri la proiect pentru că au apărut noi norme ISU. Noi am solicitat, înainte de a semna contractul de finanţare, să facem revizuirea, dar ni s-a răspuns clar că nu este posibil aşa ceva. Am intrat în Programul Operaţional Regional cu proiectul nerevizuit. Am început lucrările, dar în primăvara anului 2015 lucrurile se blocaseră. Din fondurile europene nu am mai reuşit să atragem doar mai puţin de 2 milioane de euro. Diferenţa este contribuţia proprie a municipiului”, a declarat, marţi, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, la inagurarea campusului.

Noul campus al Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu“ din Bistriţa, unde învaţă aproape 1.800 de elevi, este format dintr-un internat modern şi o cantină dotată cu bucătărie ultraperformantă. Sala de mese are peste 200 de locuri şi va putea fi folosită de toţi elevii colegiului. Un centru de documentare nou, cu şase săli de lectură, cu cărţi dar şi calculatoare performante mai fac parte din noul campus şcolar.

Elevii vor avea şi două săli de sport moderne, dotate cu vestiare cu duşuri, mai multe terenuri de baschet, handbal, volei, tenis dar şi un corp de clădire nou, unde cei mici vor putea ţine cursurile fără să mai fie nevoie să vină la şcoală după-amiaza.

În noul campus şcolar, elevii vor avea condiţii europene de cazare, noua clădire a internatului fiind dotată la ultimele standarde de calitate. Internatul are 102 locuri pentru elevi şi cinci garsoniere construite pentru profesori. Elevii au baie proprie în cameră, mobilier, lenjerie de pat, dar şi un oficiul pe care îl vor putea folosi. De asemenea, noul imobil are şi garsoniere pentru profesorii care predau la această şcoală şi care nu au o locuinţă în Bistriţa.

Părinţii elevilor care vor ocupa unul dintre locurile de la internatul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu“ vor scoate din buzunare pentru cazare 60 lei, pe lună, la care se mai adaugă şi cheltuielile cu masa, în funcţie de programul ales, acestea variind între 8 lei prânzul şi 16 lei pe zi, pentru mic dejun, prânz şi cină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More