Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Canabis medicinal disponibil curând în farmaciile românești

0 302
Foto: sensiseeds.com
Foto: sensiseeds.com

Canabisul medicinal poate fi administrat şi în România pe baza unei reţete de la medic, la fel ca alte substanţe care se află sub control naţional, cum este de exemplu morfina, informează România TV.

În prezent, medicamentele pe bază de canabis nu se găsesc în farmaciile româneşti, pentru că niciun producător nu a depus cerere la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Din momentul în care un producător va depune o astfel de cerere, procedura până când medicamentele vor putea fi scoase pe piaţă va dura în jur de trei luni. Pe de altă parte, astfel de tratamente sunt la început şi la nivel mondial, astfel încât medicii români nu au experienţă în administrarea medicamentelor cu canabis medicinal.

După ce produsele vor fi disponibile pe piaţă, următorul pas va fi introducerea produselor pe lista medicamentelor compensate, la fel cum se întâmplă şi în celelalte ţări europene.

Se ştie că tratamentul cu canabis a dat rezultate bune în cazul pacienţilor bolnavi de epilepsie, scleroză multiplă, cancer, sindromul Tourette şi alte afecţiuni.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More