Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Când crezul politic frizează absurdul. „Trebuie să curgă sânge în ţara asta” puse în cârca #Rezist

0 1.398

Circul politic, care a ajuns la cote maxime în ultima perioadă, duce mintea omului de rând către vârfuri ale unei gândiri ce frizează absurdul. Este şi cazul tânărului ce a înjunghiat un om, după care a intrat cu maşina în porţile unui mall, rănind mai mulţi oameni. Cazul este exploatat şi pus în cârca tinerilor şi persoanelor ce susţin cauza #Rezist.

În data de 11 noiembrie, un tânăr de 20 de ani, din Brăila, în urma unui conflict avut cu un bărbat, în legătură cu un autoturism, l-a înjunghiat pe acesta în localitatea Cazasu. Ulterior, tânărul s-a deplasat cu autoturismul pe centura municipiului Brăila unde a intrat în nişte pietoni, şi-a continuat deplasarea până în parcarea de la mall-ul din oraş, unde a intrat într-un grup de persoane. Motto-ul atacatorului a fost „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”.

Caz rarisim pentru ţara noastră a ajuns acum să fie, în mintea omului de rând, motiv de luptă politică. Este şi cazul unei postări pe Facebook unde se susţin că faptele violente ale tânărului au la bază ideile #Rezist. Nu susţinem nici un punct de vedere politic, însă ni se pare absurd ca un astfel de eveniment să fie folosit ca şi motiv de răfuiala între susţinătorii diverselor tabere politice.

Titlul postării este destul pentru a agăţa la discuţii mai mult sau mai puţin pertinente asupra unor idei sau acţiuni social-politice: „Bărbatul (Marius Valentin, adept #Rezist) care a intrat cu maşina în mall Brăila cotizează lunar pentru fostul jurnalist Bot pe Patreon cu $20. Trebuie să curgă sânge în ţara asta!

Iniţiatorul de conversaţii îşi continuă tirada şi adaugă „Ăştia sunt #rezistenţii. Violenţi, descreieraţi, ucigaşi, pericol public. Să reziste în puşcărie acum.”. Ideile utilizatorului de Facebook sunt însă cotracarate căci un utilizator, totuşi cu un limbaj la fel de dur, îi răspunde astfel: „ Ăla e un drogat infect, cei care suportă #rezist sunt studenţi care sunt la facultăţi mari şi vor un viitor în ţara asta dar nu pot avea din cauza corupţiei…” O altă voce i se alătură şi vine cu o concluzie simplist de tăioasă, „Ce vorbiţi voi sunt inepţii”.

Într-o ţară ce în curând vrea să-şi sărbătorească o sută de ani de existenţă astfel de scandaluri, iscate pe seama unui eveniment ce s-a soldat cu 11 persoane rănite, nu ar trebui să existe. Politicul spală minţile omului de rând şi într-adevăr „somnul raţiunii naşte monştri”.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More