Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Candidat sub lupă. Ramona Toadere, candidat USR PLUS

0 829

”Sunt o tânără născută și crescută la țară, înțeleg provocările din acest mediu și am ales să-mi dedic timpul și platforma politică pentru incluziune socială, acces universal la asistență medicală de calitate și educație incluzivă”

Ramona Toadere, candidat USR Plus pentru un fotoliu de parlamentar la alegerile din decembrie, 2020.

Ramona Toadere s-a născut și a crescut în comuna clujeană Aghireșu, a urmat un profil real al Colegiului Național Emil Racovița, unde a studiat matematică și informatică în regim intensiv, continuând cu absolvirea cursurilor Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca. Ramona și-a definitivat studiile cu un masterat în cadrul aceleiași universități în domeniul informaticii, domeniu în care a decis să-și construiască și cariera profesională.

Implicarea în politică a venit ca o urmare firească a unei firi empatice și muncitoare, care își dorește să facă o diferență notabilă în mediul în care a crescut. Astfel, alături de o echipă restrânsă, în 2018, Ramona pune bazele filialei locale USR din Aghireșu, filială pe care o conduce, la al doilea mandat de președinte susținând deplin promovarea incluziunii și participarea deplină a copiilor din mediul rural, la societate.

”Toti copiii au talente și abilități care merită apreciate și susținute, indiferent de mediul lor de proveniență”, afirmă Ramona în susținerea programului politic de candidatura la alegerile parlamentare.

Foarte des auzim amintite discrepanțele dintre mediul urban și cel rural. Vedem cu toții aceste diferențe din infrastructura locală, din sistemul sanitar și din învățământ. Ce ar trebui să înțelegem, și aici cred că de multe ori trecem cu vederea, este cât de mult se răsfrâng aceste condiții asupra copiilor de azi, adică asupra viitoarei generații de adulți. Foarte mulți copii suferă de frig și de foame, de o igienă precară și greutăți reale în a avea acces la educație și informație.

În România, multe dintre aceste situații sunt larg răspândite la nivel național:

  1. 1.85 milioane de copii trăiesc în mediu rural, aproximativ jumatate din copiii din toată țara;
  2. 30% din familiile acestor copii nu au venituri suficiente pentru raiul de zi cu zi;
  3. 1 din 8 copii din satele românești declară că se duce întotdeauna sau deseori flămând la culcare seara;
  4. 1 din 5 copii muncește înainte sau după școala și o parte dintre ei lipsesc de la școală pentru a susține efortul de trai al familiei prin muncă în gospodărie.

Aceste cifre sunt îngrijorătoare, motiv pentru care mi-am dedicat platforma politică luptei pentru accesul neîngradit al acestor copii la educație și condiții de trai decent.

Printre măsurile susținute în programul poltiic, amintim:

  • Stimularea financiară a participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate;
  • Pachetul de intervenții ”Școală pentru toți”;
  • Acces cu prioritate la alimentarea cu energie pentru populația definită ca și ”consumatori vulnerabili”;
  • Sprijin mai eficient pentru persoanele defavorizate și creșterea numărului celor care lucrează legal;

”În acest moment, accesul precar la servicii sociale, medicale și educaționale este o prioritate pe care mi-o asum public. Fără sprijin, acești copii nu vor avea niciodată șanse reale la un trai decent și riscă să rămână marginalizați, continuând ciclul vicios al sărăciei din care provin, fără să-și poată descoperi potențialul și aptitudinile. În 6 decembrie votăm USR Plus pentru un viitor promițător, accesibil și copiilor din medii defavorizate”

Ramona Toadere, candidat USR Plus la Alegerile Parlamentare, 2020.

Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More