Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean cere publicarea cheltuielilor publice

0 49

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Președinția Consiliului Județean Cluj, senatorul Lungu Vasile-Cristian propune ca la nivel de județ să fie publicate toate contractele și facturile aferente acelor contracte ce țin de cheltuielile din banii publici pe o perioada de 30 de zile pentru a putea fi consultate de către clujeni.

Propunerea candidatului PMP la Președinția Consiliului Județean poate fi implementată în noul mandat cu mai multă ușurință având în vedere faptul că pandemia a forțat instituțiile publice să lucreze online.

Senatorul Lungu Vasile-Cristian susține că transparența informațională asigurată în acest fel oferă clujenilor o modalitate de a urmări activitatea aleșilor locali cărora le-au acordat votul. Pe lângă acest aspect, locuitorii județului Cluj vor avea acces la o informație care fie nu există, fie nu este prezentată ca importantă pentru interesul cetățenilor. În momentul în care cetățenii au posibilitatea să urmărească finanțarea proiectelor din banii publici, adică din bugetul strâns de pe urma taxelor și impozitelor se creează o comunicare mai deschisă și mai sinceră între instituțiile publice și cetățeni. Astfel, vor deveni mai responsabili din punct de vedere economic, și instituțiile publice dar și cetățenii.

Partidul Mișcarea Populară a sprijinit un astfel de proiect și la nivel național, dar partidele aflate la guvernare nu s-au preocupat de acest lucru.

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean, senatorul Lungu Vasile-Cristian își propune să accelereze europenizarea județului Cluj prin pași concreți, iar modelele de administrație publică eficientă ce deja au clădit structuri sustenabile în alte state europene să fie luate în considerare pentru dezvoltarea județului Cluj. Această dezvoltare va fi posibilă printr-o colaborare transparentă între cetățean și instituții publice, iar publicarea contractelor și facturilor timp de 30 de zile este un prim pas în acest sens.

 Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More