Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Canicula a mai făcut o victimă la Cluj. Un muncitor a murit pe șantier în Florești

0 76

salvare

Temperaturile extrem de ridicate și munca în aer liber au făcut încă o victimă la Cluj. Un bărbat de 43 de ani care muncea pe un șantier în Florești a făcut infarct joi și a murit la locul de muncă.

Bărbatul lucra la construcția unui bloc în Florești în cea mai caniculară zi a anului. La un moment dat, muncitorul s-a prăbușit la pământ, suferind un infarct. Echipele medicale ajunse în scurt timp la fața locului au reușit în primă fază să-l resusciteze pe bărbat, însă acesta a suferit ulterior un al doilea infarct, mai puternic, iar inima acestuia a cedat în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

La fața locului au intervenit și polițiștii, care au deschis o anchetă, dar și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj. Aceștia din urmă verifică dacă bărbatul respectiv muncea cu forme legale, având în vedere că firma constructoare a mai fost amendată pentru că folosea muncitori la negru.

Mai mult, inspectorii ITM verifică și dacă firma constructoare care l-a angajat pe bărbat pentru munca la construcția blocului din Florești a respectat legislația privind pauzele obligatorii de lucru și aprovizionarea cu apă a muncitorilor pe timp de caniculă.

FOTO: Arhivă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More