Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cantitate uriașă de substanțe periculoase indisponibilizată de către polițiști

0 128

În urma unei acțiuni desfășurate la nivel național , polițiștii bistrițeni au dus la indisponibilizarea a 5 tone și 4500 de litri de substanțe periculoase.

Cinci tone și 4500 de litri de substanțe periculoase este cantitatea uriașă indisponibilizată de către polițiștii bistrițeni au în urma unei acțiuni desfășurate la nivel național.

Scopul principal al activității a fost verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici. Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliției Române a iniţiat şi coordonat o acţiune la nivel național, pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Acțiunea a mai vizat creşterea siguranţei cetăţenilor şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici. În cadrul activităţilor desfăşurate, în perioada august – septembrie a.c., în județul Bistrița-Năsăud au fost efectuate verificări şi controale la 15 operatori economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase.

Astfel, echipele de control au constatat 4 fapte de natură penală, toate prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 5000 de kilograme și 4500 de litri de substanțe periculoase. Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10000 de lei.

Pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au acţionat împreună cu specialişti din cadrul instituţiilor care, potrivit legii, au atribuţii legale în acest domeniu, respectiv Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Mediu și inspectorate teritoriale de muncă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More