Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Captură de 4,5 kilograme de cannabis urmată de percheziţii. Un tânăr este reţinut de poliţie

0 752

Poliţiştii şi reprezentanţii D.I.I.C.O.T au ridicat dintr-un microbuz colete cu un conţinut de 4,5 kilograme de cannabis. De asemenea, în urma unor percheziţii, au descoperit o cultură de cannabis pe raza unei localităţi maramureşene. Un tânăr, de 23 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, au desfăşurat, ieri, 8 noiembrie, o acţiune pentru depistarea unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul drogurilor. Astfel, pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii au prins în flagrant delict doi bărbaţi, care au preluat dintr-un microbuz, ce efectua transport internaţional de persoane, două colete, în care se aflau aproximativ 4.5 kilograme de cannabis.

Din cercetările efectuate de către poliţişti a reieşit că drogurile ar fi fost trimise din Spania. Întreaga cantitate, precum şi un grinder şi un cântar găsite asupra lor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi bărbaţi, ambii domiciliaţi în localitatea Săcălăşeni, au fost conduşi cu mandat la D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureş.

Ulerior, polițiștii, sprijiniţi de un echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj Napoca, sub coorodonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele celor doi bărbaţi. La percheziția din localitatea Săcălăşeni, polițiștii au descoperit o cultură indoor de cannabis. Au fost ridicate pentru cercetări câteva sute de grame de cannabis şi o instalaţie improvizată pentru creşterea plantelor de cannabis.

Faţă de unul dintre cei doi, un tânăr în vârstă de 23 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cel în cauză urmează a fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preentivă pentru 30 zile. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More