Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Captură impresionantă de lemn tăiat ilegal. Doi bărbaţi au fost reţinuţi – FOTO

0 831

Doi bărbaţi au fost reţinuţi şi, de asemenea, poliţiştii au confiscat un TAF, un camion cu remorcă şi peste o sută de metri cubi de lemn.

O echipă formată din poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice şi un inginer din cadrul Gărzii Forestiere Cluj a identificat, în dimineața zilei de 17 noiembrie, în jurul orei 02:00, pe raza comunei Valea Ierii un autocamion cu remorcă cu care efectua un transport de material lemnos.

Șoferul, un bărbat de 30 de ani, din comuna Lupșa, județul Alba, administrator al unei societăți comerciale, transporta peste 54 metri cubi „lemn rotund de esență rășinoasă”, pentru care a prezentat două avize de însoțire completate parțial, au transmis cei de la IPJ Cluj.

În urma verificărilor din teren și a informațiilor obținute, polițiștii au reușit să ajungă la locul de încărcare, zonă în care a mai fost găsită cantitatea de 51,03 metri cubi de lemn, fasonat la diferite lungimi, precum și un T.A.F, aparținând bărbatului. Totodată, pe un areal de aproximativ 1000 mp au fost identificate 111 cioate care nu purtau marca silvică, pe majoritatea dintre acestea fiind efectuat un cioplaj și aplicată o peliculă de vopsea.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu asupra infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fals intelectual și uz de fals. Astfel, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de bărbatul în vârstă de 30 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de furt de arbori, fals intelectual și uz de fals.

De asemenea, polițiștii continuă cercetările față de un bărbat de 61 de ani, din Cluj-Napoca, organ silvic, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori și instigare la furt de arbori.

În urma probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiști, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda. Nu în ultimul rând, au fost indisponibilizate un camion, o remorcă, un tractor articulat forestier (T.A.F.), un motoferăstrău și peste 100 metri cubi lemn rotund de esență rășinoase.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More