Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Captură record de țigări de contrabandă într-o singură zi – FOTO

0 348

În urma unor controale ale poliției de frontieră sau descoperit mai multe persoane care încercau să treacă ilegal în țară mai multe colete cu țigări. O persoană a fost reținută și două mașini au fost indisponibilizate.

La nivelul Serviciului Teritorial PF Maramureș s-a declanșat, ieri, 8 iunie a.c., în jurul orei 23:00, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat și oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Ferești, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Franța, condus de către cetățeanul român Florin O., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma controlului asupra mașinii, au fost descoperite 10 colete cu țigări. Șoferul a fost dus astfel la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.000 de pachete cu țigări, marca Marble, în valoare de 58.500 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul în valoare de 21.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană și la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației.

Astfel, în jurul orei 24:00, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de frontieră, pe raza localității Sighetu Marmației, județul Maramureș, mai multe persoane care încărcau într-o autoutilitară marca Ford colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă, în momentul în care bărbații au observat echipajele, au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin. Au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene și s-a luat măsura cercetării și monitorizării zonei, iar în autoutilitară au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Atât coletele descoperite abandonate, cât și autoutilitara au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 175.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autovehiculul cu care urmau să fie transportate țigările de contrabandă, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More