Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Captură uriașă de droguri la Bistrița. Peste 300 de kg de heroină descoperite în două autotrenuri

0 107

droguri-heroina-budinca

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrala împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au capturat marți cantitatea de 333 kg heroină, ce era disimulată în rezervoarele a două autotrenuri.

În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie 2014 — iulie 2015, inculpații Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin și Sincar Huseyin au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni privind traficul intern și internațional de droguri de mare risc (heroină).

Ca mod de operare s-a reținut că inculpații au efectuat transporturi de droguri pe mai multe rute, din Ucraina și Turcia spre Europa de Vest, cu tranzitarea României, sub paravanul unor societăți comerciale ce dețin autocamioane înmatriculate în România și în care erau amenajate lăcașuri speciale pentru disimularea drogurilor.

Din probele administrate în cauză au rezultat date că inculpații au procurat cantitatea de aproximativ 333 kg heroină din Ucraina, pe care au disimulat-o în rezervoarele a doua autotrenuri intenționând să transporte drogurile spre Vestul Europei, cu tranzitarea României.

Astfel, s-a stabilit că cele două autotrenuri în cauză au ieșit din România prin PTF Siret la data de 17.07.2015 cu destinația Ucraina, conduse de către inculpații Săman George-Solomon, și respectiv Sincar Huseyn (cetățean turc).

De asemenea, inculpații Yigit Hakan și Săman George-Solomon, au recrutat doi șoferi pentru a transporta drogurile.

La indicațiile inculpaților Yigit Hakan și Șaman George-Solomon, cei doi șoferi s-au deplasat în Ucraina de unde au preluat cele două autotrenuri și le-au introdus în România, după cum urmează:

La data de 24.07.2015 autotrenul condus de către suspectul G.M a intrat în România prin PTF Siret și ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până la PTF Petea unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziției efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul autotrenului.

La data de 27.07.2015 autotrenul condus de către suspectul D. I. a intrat în România prin PTF Siret și ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până în Bistrița, jud. Bistrița Năsăud unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziției efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul capului tractor.

Potrivit raportului preliminar de constatare tehnico-științifică a rezultat ca din cele două autotrenuri a fost găsită și ridicată cantitatea totală de 333 kilograme heroină.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 40.000.000 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza municipiului Râmnicu—Vâlcea, au fost identificate și ridicate 2 autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare, laptop-uri precum și suma de 136.000 de euro.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Yigit Hakan, Șaman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin și Sincar Huseyin urmând să fie prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More