Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Carantină de rabie în Dej. Şi la Apahida e stare de alertă

0 311

vulpe

În municipiul Dej a fost instituită carantină ca urmare a apariției unui focar de rabie în oraș .

Măsura a fost luată in urma descoperirii unui caz de imbolnăvire cu rabie la un câine pe strada Nicolae Titulescu din Dej. Câinele a fost eutanasiat în scop de diagnostic, iar rezultatul examenului virusologic este pozitiv conform D.S.V Cluj.

Localitățile care intră în zona de protecție și supraveghere sunt : mun. Dej, Valea Gârbăului, com. Mănășturel, Cuzdrioara, Sânmărghita, Dâmbu Mare, Nireș, Mănăstirea, com. Mica, Salatiu, Petrești, Nima, com. Bunești, Mintiu, Codor, Jichișu de Jos, com. Tărpiu, Cetan, Coplean, Cășeiu.

În condiții de carantină câinii din gospodărie vor fi ținui închiși, iar orice abatere de la compotamentul normal va fi anunțată medicului veterinar.

Comitetul care s-a întrunit la nivelul Primăriei Municipiului Dej a decis ca perioada de carantină să dureze până pe data de 24 iunie pe o rază de 15 km.

ACTUALIZAT:

Şi locuitorii din Apahida sunt în alertă după ce s-a descoperit un caz de rabie în localitate. În acest sens se vor vaccina toţi câinii din localitate. Directorul DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu anunţă că s-a dispus vaccinarea gratuită a câinilor care au peste trei luni, iar vaccinurile vor fi plătite din bugetul de stat. Carantina va dura 30 de zile.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More