Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Carantină totală în Austria după Crăciun

0 100

Austria va institui a treia carantină generalizată începând din 26 decembrie şi va sancţiona persoanele care nu vor să se testeze pentru a încerca să stopeze pandemia de coronavirus, a indicat vineri Guvernul, scrie AFP.

„Din 26 decembrie până la 24 ianuarie, restricţiile de circulaţie se vor aplica din nou toată ziua” şi nu doar noaptea, a scris Guvernul într-un comunicat. 

După 18 ianuarie, doar rezidenţii care au făcut un test antigen îşi vor putea relua viaţa socială înainte de ridicarea restricţiilor generale prevăzute pentru 24 ianuarie, a precizat Guvernul. 

„Este singurul mod de a redeschide turismul, cultura şi gastronomia în timp de pandemie şi în acelaşi timp de a evita ca cifrele să nu explodeze din nou”, a declarat, într-o conferinţă de presă, cancelarul conservator Sebastian Kurz.

„În săptămâna 18 – 24 ianuarie, şcolile, magazinele şi restaurantele vor fi deschise tuturor celor care au făcut un test antigen de depistare în urmă cu mai puţin de o săptămână”, se arată în comunicat, scrie AFP. 

Profesorii, comercianţii în contact cu clienţii lor şi şoferii de transport în comun vor fi testaţi în fiecare săptămână, începând din 18 ianuarie.

Magazinele, librăriile, muzeele şi şcolile, care au fost redeschise în 7 decembrie, vor fi din nou închise până la 18 ianuarie. 

Hotelurile, restaurantele, sălile de sport şi de spectacol, care nu au fost autorizate să se redeschidă, vor rămâne închise până la această dată.

Austria, care numărăr 8,9 milioane de locuitori, a înregistrat vineri 5.127 decese din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More