Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Caravana ”Drumul Unirii” a ajuns azi la Dej. DN 1C plin de steaguri tricolore – VIDEO

1 2.189

Sărbătoarea centenarului Marii Uniri a ajuns azi și la Dej după ce caravana pornită din Maramureș în urmă cu trei zile a poposit și în orașul de pe malul Someșului.

Mai multe căruțe și zeci de maramureșeni îmbrăcați în straie populare au pornit la drum în urmă cu trei zile, pe același traseu pe care înaintașii lor l-au urmat acum 100 de ani la înfăptuirea Marii Uniri. Porniți din Maramureș, din Sighetu Marmației, pelerinii au poposit sâmbătă seara la Gâlgău, în județul Sălaj, de unde au pornit în această dimineață spre Dej.

Conduși și aplaudați de zeci de săteni ai localității sălăjene, călătorii Drumului Unirii au intrat duminică la amiază în județul Cluj, fiind întâmpinați pe parcurs, prin localitățile Câțcău și Cășeiu, de zeci de localnici ieșiți la porți cu steaguri tricolore și suflete pline de simț patriotic.

Caravana a poposit la Dej duminică după-amiază. Aici au fost așteptați, așa cum se cuvine, de sute de persoane, în frunte cu primarul Costan Morar.

Conducătorul delegației maramureșene a fost vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, care a fost însoțit pe traseu de primari ai comunelor din Maramureș, care au delegați în această caravană, dar și de simpli români care au dorit să calce pe urmele strămoșilor lor spre Alba Iulia.

Oficialitățile dejene și-au primit oaspeții în aplauze, cu pâine și sare, pregătind totodată pentru vizitatorii din Maramureș, dar și pentru sutele de dejeni care au luat parte la eveniment, un program artistic.

Caravana ”Drumul Unirii” se va odihni în această noapte în zona Dejului, pentru ca dimineață, cu forțe proaspete să pornească din nou la drum cu căruțele spre Alba Iulia, unde de 1 Decembrie va avea loc marea sărbătoare a centenarului Marii Uniri.

 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    se putea merge cu autocarul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More