Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Caravana Fondurilor Europene organizată de USR a poposit la Dej: ”Ne revenim în Europa. Ne revenim acasă, în România”

0 1.189

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, Caravana Fondurilor Europene organizată de USR a poposit la Dej cu evenimentul ”Ne revenim în Europa. Ne revenim acasă, în România” . 

Cu toate că evenimentele politice sunt rare în Dej în afara anilor electorali, Alina Meșter, alături de colegii din USR Dej au adus în oraș un europarlamentar, un fost ministru și patru parlamentari.

Vlad Botos, vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European și Cristian Ghinea, ministrul care a negociat aducerea în țară a 32 miliarde de Euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au prezentat celor peste 90 de participanți, printre care mulți antreprenori locali și oameni din administrația publică, informații despre fondurile europene disponibile, proiectele care pot fi susținute și, mai ales, cum pot acestea să sprijine economia locală și regională. 

Rata de absorbție în județul Cluj este de doar 37% iar cei prezenți la eveniment au vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină în accesarea fondurilor europene. Totuși, USR crede că situația se poate corecta prin  informarea  corectă, completă și la timp a mediului de afaceri și a administrațiilor publice asupra proceselor de obținere și a surselor de finanțare.

Banii europeni vor aduce oportunități de afaceri, slujbe noi, bine plătite și vor crește accesul cetățenilor la servicii publice de calitate.    

 Caravana Fondurilor Europene organizată de USR va continua şi în 2023!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More