Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Care Apple Watch este mai potrivit pentru tine: iată toate modelele și detaliile

0 2.045

Portofoliul de ceasuri inteligente Apple este format din trei ceasuri inteligente, fiecare cu caracteristici și prețuri care le fac potrivite pentru diferite tipuri de utilizatori. Flagship-ul noii generații de smartwatch-uri de la Cupertino este Apple Watch 8, dar alături de acesta a fost prezentat și Apple Watch Ultra, un model superior care încearcă să pună în umbră marile nume din sectorul sportiv, precum Garmin, Polar și Suunto. În plus, pentru cei care doresc un ceas „inteligent” fără a cheltui prea mult, există Apple Watch SE (2022) revizuit. Trei ceasuri noi pentru publicuri diferite.

Având mai multe opțiuni din care să aleagă, unii utilizatori se pot simți confuzi sau pot avea nevoie de ajutor pentru a alege modelul potrivit care să le satisfacă toate nevoile. În această postare vom încerca să clarificăm orice dubii cu privire la ce Apple Watch să alegem, concentrându-ne asupra caracteristicilor și funcțiilor acestora, care sunt aspectele care fac diferența între ele (în afară de preț, desigur).

Apple Watch 8: sosește senzorul de temperatură

Apple Watch 8 este conservator în ceea ce privește designul, respectând linia văzută în generațiile anterioare, precum și caracteristici similare cu predecesorii săi în ceea ce privește senzorii și funcțiile legate de sănătate și sport. Cu toate acestea, are un nou senzor: senzorul de temperatură. Apple l-a promovat ca exemplu al ciclului de ovulație al unei femei, dar informațiile pe care le obține pot fi completate cu alți senzori pentru o analiză mai detaliată a sănătății.

Acest model încorporează, de asemenea, un nou giroscop cu trei axe și un accelerometru de mare forță care măsoară până la 256G. Scopul acestei combinații este de a detecta posibilele coliziuni cu o mașină din față, din spate, din lateral și chiar răsturnări, cu scopul de a alerta serviciile de urgență în cele mai grave cazuri.

Durata de viață a bateriei rămâne la clasica durată de 18 ore, dar Apple a anunțat noul său mod de consum redus de energie care, teoretic, ar putea extinde durata de viață a bateriei Apple Watch 8 la 36 de ore. În ceea ce privește prețul, există o creștere considerabilă față de Seria 7, pornind de la 499 de euro pentru versiunea Bluetooth de 41 mm și ajungând la 659 de euro pentru versiunea Cellular de 45 mm. Asta cu o carcasă din aluminiu. Alte finisaje vor fi mult mai scumpe.

Apple Watch Ultra: pentru pasionații de sporturi extreme

Cel mai complet ceas din catalog este, de asemenea, cel care a atras cea mai mare atenție în timpul tradiționalului keynote din septembrie. Apple Watch Ultra este un smartwatch destinat pasionaților de sport. Cu un design nou, care îl face mai rezistent datorită exteriorului din titan, acesta este, de asemenea, mai mare decât celelalte ceasuri ale companiei: carcasa sa are 49 mm. Ecranul este protejat de un cristal de safir care îl protejează de lovituri puternice. Ecranul Retina poate atinge 2000 de nits de luminozitate, de două ori mai mare decât cea a unui Apple Watch „normal”. În afară de o coroană digitală mai mare, există un nou buton de acțiune care poate fi personalizat pentru a accesa diverse funcții: Antrenamente, busolă, etc. Durata de viață a bateriei ceasului este, potrivit Apple, de 36 de ore, dar poate ajunge până la 60 de ore în modul de consum redus de energie.

Dispozitivul integrează trei microfoane cu sunet îmbunătățit pentru convorbiri, algoritmi de reducere a zgomotului produs de vânt, un nou mod întunecat, fețe de ceas și GPS cu frecvență dublă pentru o mai mare precizie. În plus față de aceste noi caracteristici, există funcții legate de scufundări. Apple Watch Ultra are un preț de 999 de euro pentru toate versiunile, deoarece vine cu Bluetooth și conectivitate celulară, o funcție care este opțională pe alte modele și pentru care trebuie să plătești mai mult pentru a o obține (în afară de faptul că trebuie să te abonezi la un plan de date cu un operator compatibil).

Apple Watch SE (2022): o opțiune mai accesibilă

A doua generație Apple Watch SE este o revizie frumoasă, deoarece este la egalitate de putere cu Apple Watch 8 prin încorporarea cipului S8, același cip pe care compania îl include și în celălalt model mai avansat. Acest cip permite ca Apple Watch SE să suporte funcții precum modul de funcționare cu baterie descărcată, roaming internațional și detectarea accidentelor. Partea din spate a fost reproiectată cu un nou compozit din nailon pentru a reduce greutatea și este integrată cu culoarea ceasului: Midnight, Star White sau Silver. Acesta este cel mai accesibil ceas din gamă și reprezintă o mare îmbunătățire față de Seria 3, care a fost modelul de buget anterior. Apple Watch SE pornește de la 299 de euro pentru configurația de bază de 40 mm cu Bluetooth.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More