Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Care studenți pot circula gratuit cu transportul în comun în Cluj

0 352

troleu-transport-comun

Chiar dacă inițial se anunțase că toți studenții clujeni vor beneficia de transport în comun gratuit pe două linii, Regia Autonomă de Transport Urban Călători (RATUC) anunță care sunt categoriile de studenți care beneficiază de gratuități.

Consiliul Local al Primăriei Cluj-Napoca a decis ca studenții universităților din Cluj să beneficieze de transport gratuit pe două linii în anul universitar care stă să înceapă.

RATUC precizează însă, prin intermediul unui comunicat, că doar o parte dintre studenți vor beneficia de abonamente gratuite: cei care studiază la zi buget și au vârsta sub 26 de ani. Restul beneficiază doar de reducere de 50%.

1. Studentii, masteranzii si doctoranzii, posesori ai unuia din cardurile nebancare OMNIPASS, STUDCARD, ISIC, EURO<26, inscrisi la una din universitatile de stat sau particulare acreditate din Cluj – Napoca si care au incheiate Conventii cu RATUC Cluj-Napoca pentru anul universitar 2013 – 2014 :

ZI BUGET:

– abonament gratuit pe doua linii – studenti si masteranzi cu varsta de maxim 26 de ani;
– abonament cu reducere 50% pe doua linii (30,00 lei) – studenti si masteranzi cu varsta mai mare 26 de ani;
– abonament cu reducere 50% pe o linie (30,00 lei) – doctoranzi fara limita de varsta.

ZI TAXA:

– abonament cu reducere 50% pe doua linii (30,00 lei) – studenti si masteranzi fara limita de varsta.

2. In baza Legii educatiei nationale nr. 1 / 2011, studentii si masteranzii orfani sau proveniti din casele de copii cu varsta de maxim 26 de ani, inscrisi pe locuri bugetate la una din universitatile de stat din Cluj–Napoca, vor beneficia de abonamente gratuite pe una, doua sau toate liniile in functie de fondurile alocate de universitati.

Documentele pe care trebuie sa le prezinte la punctele de vanzare abonamente studentii si masteranzii sunt carnetul de student vizat pe anul universitar 2013-2014, unul din cele patru carduri nebancare si cartea de identitate.

Abonamentele pentru doctoranzi se elibereaza la birourile de abonamente Opera si Sediu RATUC. Pentru a beneficia de abonamente doctoranzii trebuie sa se regaseasca pe listele trimise de universitati, sa prezinte unul din cardurile nebancare si cartea de identitate”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More