Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Care sunt tipurile de buiandrugi?

0 1.055

Buiandrugii sunt componente ale unei clădiri, care pe cât sunt de comune, pe atât sunt și de esențiali. Aceștia sunt poziționați deasupra deschiderilor în pereți, mai exact deasupra spațiilor pentru geamuri sau uși. Rolul buiandrugilor este, bineînțeles, de a asigura rezistența clădirii.

Cel mai adesea, buiandrugii sunt utilizați în construcțiile din caramida. Află, în cele ce urmează, care sunt cele mai utilizate tipuri de buiandrugi. 

Buiandrugi din beton 

Printre buiandrugii cei mai frecvent folosiți în construcțiile din cărămidă se află cei din beton. Capacitatea acestora de rezistență la o greutate mare este motivul pentru care reprezintă alegerea ideală în multe situații. 

Cel mai mare avantaj al acestor buiandrugi este faptul că pot fi ajustați ușor după mărimea ferestrelor și a ușilor. Totodată, aceștia sunt și foarte durabili. 

Cu toate acestea, în situația unei crăpături orizontale apărute la nivelul acestui tip de buiandrug, trebuie intervenit cât mai repede posibil, pentru a evita infiltrarea apei și ruginirea armăturii. 

Buiandrugi din cherestea 

Acest tip de buiandrug este folosit, de regulă, mai mult în zonele unde cheresteaua este mai ușor accesibilă. De cele mai multe ori, însă, constructorii preferă să folosească, totuși, materiale mai moderne. Dezavantajul principal al acestuia este rezistența scăzută la umiditate. 

Buiandrugi din oțel

Din categoria celor mai rezistenți buiandrugi fac parte, cu siguranță, cei din oțel. Riscul ca un buiandrug din oțel să fie afectat de rugină după montare este extrem de scăzut. Aceștia se folosesc cel mai adesea în cazul clădirilor masive, unde atât încărcătura de deasupra este foarte grea, dar și mărimea geamurilor sau a ușilor este mai mare. 

Buiandrugi din cărămidă

Buiandrugii de cărămidă sunt cel mai des folosiți în cazul locuințelor unde deschizătura din perete este de mai mică de un metru. 

Buiandrugi din cărămidă armată

Aceștia se folosesc în situația în care încărcătura de deasupra este mult prea mare pentru buiandrugii de cărămidă simpli. Totodată, aceștia se folosesc și când deschizătura din perete este mai mare de un metru, pentru ca structura să fie una rezistentă și care nu va cauza probleme. 

Cum poate fi reparat un buiandrug?

Dacă buiandrugii din structura clădirii tale sunt deteriorați, este vital să iei măsuri cât mai repede posibil, înainte să apară și alte probleme care să pună în pericol siguranța ta și a celor din interiorul clădirii. Fiecare tip de buiandrug se repară în modul lui propriu, așa că pentru a te asigura că nu faci o eroare, recomandarea noastră este să apelezi la specialiștii din acest domeniu pentru reparații. 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More