Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Carmangeria Moldovan, amendată de Protecția Consumatorilor Cluj

0 661

O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat o carmangerie din Sânnicoară. Inspectorii au găsit produse expirate și reetichetate, precum și produse ambalate cu data limită de consum depăşită.

Ca urmare a unor plângeri din spațiul public, o echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, a mers în control la o carmangerie din Cluj. Inspectorii au dispus retragerea de la vânzare, în regim de urgenţă a tuturor loturilor de produse care nu se încadrează normelor de conformitate:

„Ca urmare a articolului apărut în presa locală (Ziarul de Cluj – n.red.), care specifica faptul că un operator economic care activează în județul Cluj, comercializează produse în urma schimbării stării termice a acestora și a reetichetării lor, o echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj, sub coodonarea comisarului șef adjunct, a verificat, la unitatea menționată, veridicitatea informațiilor apărute în spațiul public”, au transmis reprezentanții CJPC Cluj.

Inspectorii au dispus retragerea de la vânzare a produselor neconforme

În urma verificărilor, Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit produse fără etichetă de identificare, precum și produse ambalate cu data limită de consum.

„Ținând cont de reprezentativitatea operatorului economic și numărul mare de unități pentru vânzarea produselor pe care acesta îl deține, la nivelul întregului județ, concomitent cu numărul mare de consumatori posibil afectați, operatorului economic i se va aplica o amendă contravențională, conform prevederilor legale, între 3.000  şi 30.000 lei, după finalizarea actului de control”, se mai arată în comunicatul CJPC Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More