Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Carpatica Asig a intrat în faliment. Este al doilea cel mai mare faliment după cel al companiei Astra

0 66

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatării stării de insolvenţă a societăţii, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, informează Mediafax.

Carpatica avea o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro pe an şi 500 de angajaţi. Falimentul Capatica Asig este al doilea cel mai mare după falimentul Astra Asigurări, companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual.

Ambele companii au capital autohton şi au fost, într-o formă sau alta, sub supravegherea ASF în ultimii doi ani.

Un comunicat al ASF precizează că în sedinţa de miercuri a aprobat şi metodologia şi a decis demararea celei de-a doua etape a exerciţiului de testare la stres a fondurilor deschise de investiţii şi a fondurilor închise de investiţii. Autoritatea a hotărât retragerea autorizaţiei de funcţionare şi suspendarea activităţii, la cerere, în cazul unor brokeri de asigurare, sancţionarea reprezentanţilor legali ai unor emitenţi, precum şi respingerea unor plângeri prealabile formulate împotriva unor decizii ale ASF.

Autoriatea a aprobat şi proiectul Normei pentru punerea în aplicare a Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2016 a societăţilor din domeniul asigurărilor (proiectul va fi transmis spre publicare Monitorului Oficial al României), avizarea Instrucţiunii Fondului de Garantare a Asiguraţilor privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare semestriale de către FGA, modificarea Codului Depozitarului Central S.A. cu privire la împrumutul de instrumente financiare, precum şi proiectul Normei privind sistemul de raportare contabilă semestrială în domeniul pensiilor private.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More