Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cartea „Cunostinte generale de Cultura civica si Psihologie” lansata la Dej de profesor Savu Ioan Constantin

0 244

 

lansare carte prez invit special

Saptamana trecuta a avut loc la Liceul Tehnologic „Somes” Dej, lansarea cartii „Cunostinte generale de Cultura civica si Psihologie” de profesor Savu Ioan Constantin.

Prezentarea cartii a fost realizata de domnul profesor de istorie Hruban Dorin. Invitati speciali au fost domnii profesori pensionari Savu Ion si Muresan Ioan.

Domnul profesor Hruban Dorin, profesor de istorie titular, a facut o scurta introducere, in care a vorbit despre autorul cartii ‘Cunostinte generale de Cultura civica si Psihologie” si a continuat cu prezentarea cartii scotand in evidenta caracterul dual al cartii, utilitatea deosebita a subiectelor de cultura generala aratate in carte, utilitate atat pentru profesori, cat si pentru elevi.

De asemenea s-a subliniat importanta raporturilor stat-cetatean precum si drepturile si libertatile cetatenesti prevazute in Constitutia Romaniei. In cuvantul sau, autorul, la invitatia domnului profesor Hruban Dorin, a facut o scurta consideratie a disciplinei Cultura civica, aratand caracterul multidisciplinar al acesteia si a amintit necesitatea existentei unor elemente de cultura generala, si anume cunostinte de psihologie.

Specificul cartii il reprezinta caracter ei dual – Cultura civica si Psihologie – , lucru inovativ in domeniul publicarii de carte. De asemenea cartea contine informatii cerute de programele de invatamant din Romania. Cartea este utila elevilor, profesorilor, precum si altor categorii de cititori care doresc sa afle informatii despre persoana umana, drepturile, libertatile si obligatiile sale in calitate de cetatean, forma de guvernamant, regimul politic, libertate, dreptate, persoanlitate, conduita sociala si asa mai departe.

Limbajul folosit in carte este accesibil majoritatii cititorilor, iar cartea a fost conceputa ca un text intreg intrerupt de titlurile referitoare la subiectele prezentate de autor. Astfel, daca se elimina titlurile subiectelor se poate observa o continuitate si o lgica a textului, de la inceput si pana la sfarsit, fiind usor de citit si de reprodus.

Dintre profesorii participanti mai sunt de amintit Nemes Ioan, Mircea Maria, Prodan Mihai, Dascal Daniel, Lascau Laura, Raluca Nemes, Pop Mihaela, Borzan Marcela, Pop Alina, Ratiu Simona, Rus Flavia, Drotar Elena, Gal Maria, Vlaicu Monica, Mic Niculina, Repede Adrian, Truta Ioan, Horatiu Rus, Schmotzer Viorica si altii.

DSC00224

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More