Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cartelele telefonice prepay se vor vinde doar pe baza buletinului. Și cei care au cartele trebuie să se înregistreze

0 150

Cartelele prepay se vor vinde doar pe baza actului de identitate, spune ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, care afirmă că persoanele care vor dori să cumpere o cartelă vor trebui să se înregistreze cu buletinul, în timp ce vânzătorii vor trebui să se autorizeze.

Nu doar cei care vor să îşi cumpere o cartelă prepay nouă vor avea nevoie de buletin, spune ministrul comunicaţiilor. Şi românii care folosesc deja astfel de cartele vor fi obligaţi să se înregistreze.

“Dacă ai cartelă, o să ai un timp să-ţi declari identitatea. Ar fi normal să se dea o perioadă rezonabilă de înregistrare, pentru că altfel, în ultima zi de intrare în vigoare a legii o să fie cumpărate zeci de milioane de cartele şi nu are niciun efect. În momentul în care deţinătorul cartelei, într-un timp rezonabil, să zicem de trei luni, nu se va înregistra.el va primi un sms: trebuie să vii sa te înregistrezi”, a declarat Marius Bostan la TVR.

Iar cei care vând cartelele nu o vor mai putea face decât dacă obţin autorizaţii speciale.

“În mod normal mă duc ca simplu cetăţean şi vreau să cumpăr această cartelă. Cu ajutorul buletinului se înregistrează: cod, data naşterii. Or să le vândă cei care au acces la aceste date, cei care culeg date cu caracter personal. În momentul în care ai dreptul să vinzi această cartelă, trebuie să te înregistrezi ca operator de date cu caracter personal şi trebuie să respecţi legea, pentru că cei care operează cu date de acest tip trebuie să respecte nişte reguli şi au nişte răspunderi”, a adăugat ministrul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.