Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Case luate de viitură în localitatea bistrițeană Petriș – FOTO

0 201

Natura s-a dezlănțuit luni după-amiază în localitatea bistrițeană Petriș, aparținând de comuna Cetate, unde mai multe case au fost luate de viitură.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud intervine la fața locului cu toate echipajele disponibile la acest moment pentru a limita proporțiile dezastrului.

Potrivit unei informări a ISU Bistrița, apele învolburate au luat mai multe case, iar intervenția pompierilor și a salvatorilor este una extrem de dificilă.

ISU Bistrița informează că în urma ploilor torențiale au avut loc inundații atât în Petriș, cât și în Lunca Șieuț, Budacu de Sus și Budești.

Doar în localitatea Petriș 30 de case au fost afectate și peste 50 de persoane au fost evacuate din propriile locuințe.

Pentru intervenția în teren s-au alocat echipaje de pompieri din cadrul detașamentului Bistrița, echipaje de prim-ajutor, dar și salvatori din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență.

În procesul de evacuare, au fost înregistrate trei cazuri deosebite: o persoană dializată şi doi copii în vârstă de trei zile, respectiv trei ani. Cele trei persoane au fost preluate de echipaje SMURD, respectiv ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud şi transportate la spital pentru investigaţii medicale. Din fericire, toate cele 50 de persoane evacuate sunt în afara oricărui pericol.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More