Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Case sociale pentru săraci construite la Jucu de avocați britanici

0 97

constructie case sociale

Când e vorba de a-ți ajuta semenii nu se mai pune problema de rangul social sau de avuție. Cel puțin pentru 31 de avocați britanici, care sunt voluntari într-o echipă ce construiește locuințe sociale pentru săraci în comuna clujeană Jucu.

Una dintre cele mai mari firme de avocatură din Marea Britanie s-a alăturat unui proiect umanitar Habitat pentru Umanitate, prin care se construiește un întreg cartier de case sociale la Jucu.

Astfel, 31 de avocați ai firmei respective, mulți dintre ei aflați pentru prima dată pe un șantier în fața unei asemenea provocări, se află timp de o săptămână la Jucu, pentru a construi locuințe pentru familiile sărmane din comuna clujeană.

„Venim în fiecare an cu proaspeţii angajaţi, noii avocaţi ai firmei, aproximativ 30 în fiecare an. E o modalitate fantastică prin care îi familiarizăm cu politica firmei, se cunosc între ei, adunăm toate birourile din Anglia”, spune Aster Crawshaw, partener la firma de avocatură, conform Digi24.

Aproximativ 500 de familii vor beneficia de ajutorul britanicilor și vor avea un acoperiș deasupra capului. Printre ei se află și Veronica Pop, alături de fiul ei, pe care îl crește singură: „Nu puteam să economisesc poate în 20 de ani să am banii ăştia, să îmi construiesc o casă. În momentul de faţă locuiesc cu părinţii, bunica mea, sora, nepotul. Suntem foarte multe persoane în 70 de metri pătraţi, suntem opt.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More