Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cât a cheltuit Primăria Dej pentru sărbătoarea de 1 Decembrie

3 2.107

Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu mare fast sâmbătă la Dej, autoritățile locale investind peste 2 miliarde de lei vechi în organizarea manifestărilor și împodobirea orașului pentru sărbători.

Spectacolul din zona centrală a orașului, organizat în Piața Bobâlna, dar și inaugurarea iluminatului festiv de sărbători au scos din ”pușculița” bugetului local dejean peste 200.000 de lei, adică două miliarde de lei vechi.

Spectacolul de lasere, un moment inedit pentru Dej de Ziua Națională a României, asigurat de către firma Advertigo SRL din Brașov, a costat 10.340 de lei, în timp ce 200 de fulare tricolore și insigne, dar și drapelele arborate în Dej și cele mici împărțite participanților la eveniment au mai scos din bugetul local aproape 40.000 de lei.

Clădirea Primăriei Dej a fost iluminată în culorile tricolorului în acest an, artificiu tehnic care a costat 4.666 de lei, iar iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă, deși mare parte din instalațiile luminoase au rămas din anii trecuți, au mai golit bugetul Dejului de peste 125.000 de lei. În această categorie intră con luminos de brad (3.229 lei), banner Vezna (9.972 lei), banner magic star (4.697 lei), vârf brad (3.728 lei), nufăr ornamental (32.359 lei) sau șir luminos led (71.633 lei), toate acestea fiind cumpărate de la firma Neon Lighting SRL.

Tot de 1 Decembrie, la Dej a fost deschis și patinoarul din centrul orașului, cumpărat de către autoritățile locale în anii trecuți. Și în acest an, pentru deschiderea patinoarului, Primăria Dej a investit firmei Crisadel 13.023 lei pentru montarea patinoarului în Parcul Mic.

Momentele din zona centrală a orașului au fost surprinse și din aer, de o dronă, filmulețul cu copilașii care au lansat înspre cer 100 de baloane în culorile tricolorului fiind realizat de Videonet Media și a costat 840 de lei.

La toate acestea se adaugă banii cheltuiți de autoritățile locale pentru organizarea spectacolului folcloric din centrul orașului, focul de artificii (aproximativ 6.000 de lei), plus sumele de bani investite în alimente, pentru masa populară oferită de municipalitate participanților la evenimentele din Piața Bobâlna.

În total, pentru spectacolul organizat de Ziua Națională a României și inaugurarea iluminatului festiv de sărbători, Primăria Dej a pus la bătaie peste 200.000 de lei, pentru a oferi cetățenilor săi un show antrenant și inedit de 1 Decembrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Masă populară?Sarmale vai de capul lor, vin rece ,pâinea luata cu mâna din pungi versus masa de la restaurantul Dacia.

  2. Anonim spune

    Atentie cine mai scrie programul anul viitor!

  3. ICA spune

    Cheltuieli, cheltuieli, din buget oricine poate, dar cu incasarile la buget cum sta?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More