Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cât de periculoase sunt malocluziile și de ce trebuie să optezi pentru tratament ortodontic?

0 952

Prima motivație pentru a începe tratamentul ortodontic sunt considerentele estetice. Nu e de mirare, până la urmă, dinții drepți, sănătoși și albi sunt un aspect care afectează atractivitatea și, prin urmare, bunăstarea și încrederea în sine.

Merită să știi că îndreptarea dinților afectează, de fapt, forma întregului maxilar inferior, îmbunătățind trăsăturile feței. Corectarea ortodontică a malocluziei este, de asemenea, de mare importanță pentru sănătate. Prin urmare, atâta timp cât medicul ortodont recomandă începerea tratamentului cu un aparat dentar, acesta nu trebuie ignorat sau amânat. 

Mușcătura incorectă – care sunt pericolele?

Mulți oameni nici nu realizează câte consecințe pot provoca malocluziile. Desigur, aceste consecințe depind de cazuri individuale și de cât de mult afectează defectul un anumit pacient. Cu siguranță ele împiedică igiena orală adecvată, expunând-o astfel la dezvoltarea diferitelor infecții, ceea ce contribuie la apariția cariilor și a bolii parodontale, afecțiuni care necesită urgent o vizită într-un cabinet stomatologic

Adesea, poziția strâmbă a dinților provoacă eroziunea acestora. O mușcătură strâmbă poate provoca, de asemenea, tulburări de vorbire și, uneori, face imposibilă mestecarea corectă a alimentelor, ceea ce, la rândul său, perturbă sistemul digestiv. 

Toate consecințele unei mușcături incorecte, care provoacă disconfort în activitățile de zi cu zi, afectează și bunăstarea generală. Aspectul neatractiv al dinților, de obicei provoacă complexe, prin scăderea stimei de sine, uneori într-o asemenea măsură încât pot apărea probleme de socializare. Prin urmare, toate persoanele afectate ar trebui să beneficieze de opțiuni de tratament ortodontic. 

Aparatul dentar – corectarea eficientă a mușcăturii incorecte

Purtarea aparatului dentar în zilele noastre nu este nimic jenant, a devenit chiar obișnuit. Nu e de mirare, pentru că se estimează că deja mai mult de jumătate din oameni suferă de malocluzie și de consecințelor acesteia. 

A avea un aparat dentar arată că ai grijă de aspectul și sănătatea ta. Cheia pentru a face primul pas al tratamentului este cooperarea cu un ortodont profesionist și de încredere. Din fericire, din cauza nevoilor mari, în aproape fiecare oraș există cabinete de ortodonție, astfel încât acestea sunt ușor accesibile, iar cursul tratamentului se bazează pe cele mai noi tehnologii. 

Dacă dinții tăi au nevoie de o aliniere adecvată, aparatul dentar va fi soluția cea mai eficientă și non-invazivă. Prima etapă a tratamentului ortodontic este alegerea aparatului potrivit tipului de defect, vârstei pacientului și igienei orale. 

Durata tratamentului și cursul acestuia sunt, de asemenea, determinate individual pentru fiecare pacient. Trebuie neapărat să ai răbdare, deoarece este un proces pe termen lung, care durează de la câteva luni până la câțiva ani. Desigur, te poți obișnui cu ușurință să porți aparat dentar și să-ți urmărești cu plăcere progresul tratamentului. 

Fără îndoială, finalul tratamentului oferă emoții excepționale, pozitive, legate de obținerea efectelor dorite. La urma urmei, un zâmbet natural, sănătos și orbitor este cea mai frumoasă trăsătură a ta!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More