Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cătălin Cherecheș atacă și el sistemul guvernamental. „Tot sistemul este putred de sus până jos”

0 3.697

Primarul municipiului Baia Mare iese și el la atac. În urma unei întâlniri de lucru cu premierul Viorica Dăncilă, Cătălin Cherecheș a pus în evidență faptul că între parcursul legislativ și cel administrativ există „incoerențe” și astfel se cere o „deratizare” a tot ceea ce înseamnă sistem guvernamental în România.

În urma unei ședințe de lucru cu premierul Viorica Dăncilă, ședință alături de alți primari ai municipiilor reședință de județ, edilul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a subliniat faptul că sistemul guvernamental trebuie reformat.

S-a folosit, poate în mod inconștient, un joc destul de comic de cuvinte. Dacă Liviu Dragnea, în urma mitingului de sâmbăta trecută, a vorbit de mizeria lăsată în urmă de „șobolani”, Cătălin Cherecheș a vorbit despre „deratizare”. Acesta a afirmat „Cred că trebuie să vină cineva să deratizeze tot ceea ce înseamnă sistem guvernamental în România”.

Primarul consideră că la nivel guvernamental există o discrepanță uriașă între parcursul legislativ și cel administrativ, lucruri care țin de organizare la nivel guvernamental, lucruri care, nerezolvate, duc la blocaje. De altfel, edilul, pentru a explica aceste probleme, a dat ca și exemplu regulile pe achizițiile publice.

„Ne trezim cu reguli pe achiziţii publice care sunt schimbate în fiecare zi, (…) cu blocaje la nivelul autorităţilor de management, (…) cu două filtre de control care fac exact acelaşi lucru” a declarat Cătălin Cherecheș.

Într-un mod aproape virulent el se arată nemulțumit de un talmeș-balmeș care ține totul pe loc, o situație creată de modul în care funcționează sistemul guvernamental.

„Aşteptăm, peste două zile, să apară în Monitorul Oficial, ceea ce ne promit (…) cu privire la achiziţiile publice. Guvernul României aşteaptă ‘n’ zile ca să se publice în Monitorul Oficial. (…) Aşa ceva n-am văzut nici în filmele cu proşti. Eşti Guvernul României, de pe o zi pe alta ai pus în Monitorul Oficial. Care-i problema? De ce trebuie să stai? Cam despre asta este vorba în ţara asta şi noi ne găsim tot felul de teme false.” a afirmat edilul municipiului Baia Mare.

De altfel, Cătălin Cherecheș, a punctat și faptul că după această ședință de lucru nu s-a venit cu nici o concluzie și de asemenea, în cadrul discursului său, a atacat direct sistemul guvernamental. „Tot sistemul este putred de sus până jos” a fost una dintre declarațiile extrem de acide ale primarului Cătălin Cherecheș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More