Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cătălin Cherecheș, primarul suspendat din Baia Mare: ”Am votat pentru un Parlament echilibrat”

0 57

Primar ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest la domiciliu de mai multe luni de zile, şi-a exprimat duminică votul solicitând urna mobilă.

După exercitarea votului, Cherecheş a declarat presei că a votat pentru un Parlament care să fie echilibrat, în favoarea românilor.

„Mi-am exercitat dreptul de vot, chiar dacă unii nu şi-au dorit acest lucru şi într-un anumit mod mi-a fost îngrădit dreptul de a-mi exercita votul într-un mod direct la secţia de vot. (…) Astăzi am votat nu pentru un partid politic care să conducă România, ci am votat pentru românii care trebuie să beneficieze de respect din partea Parlamentului României, un Parlament care să fie echilibrat şi în favoarea românilor şi nu în favoarea celor care stau la uşa României pentru a ne indica diverse reguli despre cum să ne manifestăm noi ca şi stat şi popor. Cred că este un moment important mai ales că până în 2018, momentul istoric în care vom sărbători 100 de ani de la formarea statului român, acesta este Parlamentul cu care vom merge înainte. Aştept ca acest Parlament să ofere României un Guvern aşa cum românii îşi doresc” , a declarat Cătălin Cherecheş.

El a mai spus că votul prin care românii îşi aleg noul Parlament reprezintă sacrificiul celor care s-au jertfit în decembrie 1989, pentru libertatea ţării.

„Cred că votul meu este un vot într-un fel acordat cu sânge. Acordat cu sânge pentru că am făcut foarte multe eforturi pentru a-mi exercita acest drept de vot. M-am sacrificat foarte mult pentru acest lucru şi mă gândesc că mai avem foarte puţine zile până în 22 decembrie când sărbătorim libertatea noastră şi cred că este momentul în care toţi trebuie să participăm la vot pentru a arăta că această Românie a noastră, pe care toţi o iubim, este o ţară unde oamenii se manifestă cu foarte multă hotărâre, demnitate şi curaj pentru viitorul ei. Am toată încrederea în români şi am toată încrederea că fiecare dintre noi va înţelege în următoarea perioadă ce înseamnă să fii român, ce înseamnă să fii patriot în adevăratul sens al cuvântului şi ce înseamnă să numeşti aceasta ţară patria ta”, a afirmat Cherecheş.

Candidatul PNL Maramureş pentru Camera Deputaţilor, Viorica Cherecheş, a declarat, duminică, că a votat pentru a-i reprezenta pe băimăreni şi maramureşeni.

„Astăzi sunt foarte emoţionată. Am votat de multe ori. Am votat în calitate de mamă în urmă cu câţiva ani pentru Camera Deputaţilor. Am votat ca mamă de primar şi astăzi votez pentru a-i reprezenta cu toată dragostea pe băimăreni şi maramureşeni în Camera Deputaţilor”, a spus Viorica Cherecheş.

Candidata PNL Maramureş a mai precizat că şi-ar fi dorit să-i fie alături, în momentul plecării spre secţia de votare, fiul ei, Cătălin Cherecheş, primarul ales al municipiului Baia Mare, aflat în arest la domiciliu.

„Sunt foarte emoţionată pentru ca mi-aş fi dorit ca astăzi fiul meu să fie alături de mine şi să pot să votez împreună cu el dar nu i-a fost permis. Oricum, mă duc cu gândul bun să tratez România. Aşa cum mi-am făcut datoria la locul de muncă aşa o să îmi fac datoria şi în Parlamentul României pentru ca am demonstrat că se poate şi vreau să vindec. Voi fi mereu alături de băimăreni şi maramureşeni”, a spus Viorica Cherecheş.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More