Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cătălin Cherecheș: „Vom demola tot ce înseamnă zonele Craica, Gării, Pirită şi Ferneziu”

4 8.967

Cazul fetiței violate și ucise într-un cartier mărginaș al municipiului Baia Mare are efecte ce par a nu se mai opri. Primarul municipiului Baia Mare a cerut într-o conferință de presă implicarea în anchetă a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, dar și o mai dură supraveghere a zonelor cu probleme.

Conform Digi24.ro primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a cerut în cadrul unei conferințe de presă implicarea Corpului de Control al ministerului Afacerilor Interne. Primarul a afirmat că au fost preluate de la locul crimei 50 de probe de ADN și că își dorește ca toate acestea să fie gestionate într-un mod cât mai profesional posibil pentru a descoperi într-un timp cât mai scurt vinovatul.

El cere intervenția Corpului de Control pentru a monitoriza ancheta aflată în desfășurare și pentru a se asigura că probele în cauză nu au fost viciate în mod iremediabil.

„Aş vrea foarte mult ca ministrul de Interne să îşi pună în mişcare Corpul de Control şi să se verifice modul în care s-a desfăşurat până acum această anchetă, să se verifice modul în care s-au prelevat probe. Concret, cele 50 de probe ADN, modul cum au fost ele gestionate din punct de vedere tehnic. Să se verifice dacă aceste probe ADN n-au fost viciate într-un mod iremediabil, astfel încât ancheta să fie complet prejudiciată.”, a declara acesta.

De asemenea, el a atacat destul de dur faptul că, datorită unor presiuni venite din partea unor asociații și fundații pentru drepturile minorităților, au fost demontate, din zona în care ar fi avut loc crima, camerele de supraveghere. Cătălin Cherecheș consideră că acele sisteme de supraveghere ar fi putut oarecum evita această faptă.

„În locul unde stătea şi fetiţa de cinci ani, ucisă, municipiul Baia Mare a avut iniţial montate camere video, camere video care ni s-a impus a fi demontate, tot în urma unor sesizări pe care le-au făcut asociaţii, fundaţii pentru drepturile minorităţilor (…). Aceştia ne-au spus că le viciem viaţa privată. Probabil că le viciem viaţa privată, dar pe de altă parte, poate, dacă erau acolo, camerele video ar fi salvat cel puţin o viaţă!”, a continuat primarul municipiului Baia Mare.

În final s-a teoretizat ideea unei demolări  a zonelor mărginașe și a relocării comunităților în zone ce permit o mai bună  supraveghere, monitorizare și îngrijire a acestora.

Concret, vom demola tot ce înseamnă zonele Craica, Gării, Pirită şi Ferneziu. Vom repoziţiona aceste comunităţi de romi, unii dintre ei primind sub forma unei închirieri sau concesiuni, bucăţi limitate de teren, proiect pentru construirea unor locuinţe şi îi invităm pe cei de la asociaţii, fundaţii să-i ajute cu materialul de construcţie, noi monitorizând tot ceea ce înseamnă mod de construire a acelor locuinţe”, a adăugat Cătălin Cherecheș.

Sursă: digi24.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Anonim spune

  D.nule primar!! Cu tot respectul va intreb: De ce nu lasati infiintarea unui post permanent de Jandarmerie in Ferneziu????? Stiti foarte bine ca a existat asa ceva in urma cu vreo cativa ani! Ne domina aceasta etnie nenorocita!! De ce nu ne luati in considerare???? Faceti totul de :masca: Stim prea bine ca va folositi de etnia rroma!! Cu ei v.ati castigat alegerile!!! Cum puteti sa fiti asa de nesimtit??? Ati uitat ca aveti radacinile in Ferneziu?????Sa va fie rusine!!! Ne.ati dezamagit profund!!!

  1. Anonim spune

   Etnie nenorocita?? Pfu ce om poți fi?! Dumnezeu sa nu uite de tine

 2. Zjs spune

  Adevãrat ! Etnie nenorocitã !

 3. Rasistul spune

  Rromii trebuie expediati din oras si chiar din tara, ca nu au scrupule si cine ii sustine sa arda in chinuri cu ei cu tot.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More