Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cate o interventie la doua minute pentru SMURD in 2012

0 42

Numarul interventiilor Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) ca crescut in 2012 fata de anul precedent, ajungandu-se ca interventiile la cazuri sa aiba loc o data la fiecare doua minute.

„Daca in 2011 aveam o interventie la trei minute, SMURD a ajuns in 2012 sa aiba o interventie la doua minute”, a spus Raed Arafat la prezentarea bilantului activitatii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Serviciile Mobile de Urgenta, Reanimare si Descarcerare au intervenit anul trecut, in medie la 630 de cazuri pe zi, acordand prim ajutor si asistenta medicala de urgenta pentru 216.000 de adulti si 22.290 de copii.

Numarul cazurilor la care au participat echipajele SMURD a crescut cu 29 de procente in 2012 fata de 2011. Timpul mediu de raspuns al echipelor SMURD a fost de 10 minute, ceea ce reprezinta o crestere cu un minut fata de 2011, potrivit analizei privind activitatea de anul trecut a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

In ce priveste interventiile paramedicilor in cazul accidentelor de circulatie, acestea au scazut cu cinci la suta fata de anul precedent, fiind asistate 2.567 de persoane, dintre care 131 au fost copii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More