Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Catedrala Notre Dame din Paris cuprinsă de flăcări uriașe – VIDEO

0 832

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la celebra catedrală Notre Dame din Paris, un simbol al capitalei Franței, au anunțat agențiile franceze și internaționale de presă.

Pentru moment, nu este clară cauza izbucnirii incendiului, dar oficialii spun că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare la acest monument.

Din imaginile de pe rețelele de socializare se poate un nor de fum și flăcări care au cuprins acoperișul catedralei gotice, care dateză de acum 850 de ani, scrie BBC News.

Potrivit unui reprezentant al Primăriei Parisului, pompierii încearcă să stingă flăcările, iar zona a fost evacuată, scrie The Sun. Poliția le-a recomandat cetățenilor să evite zona, pentru ca echipajele să poată interveni.

Televiziunea France 2 a relatat că poliția tratează incendiul ca pe un accident. Catedrala, contruită în secolul 12 și faimoasă datorită romanului lui Victor Hugo, Cocoșatul din Notre-Dame, atrage milioane de turiști în fiecare an.
Incendiul a fost raportat la 16.50 GMT, 18.50 ora României.
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, vorbește de un teribil incendiu la catedrala Notre-Dame. 

Notre-Dame se afla în timpul unor operațiuni majore de renovare, iar unele segmente ale clădirii erau printre schele, în timp ce statuetele de bronz au fost înlăturate pentru săptămâna trecută.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More