Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Categorii de persoane pentru care se vor deconta cheltuielile de carantină

1 139

Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină, fiind adăugate noi categorii de persoane pentru care se decontează cheltuielile de carantină.

”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotararea Guvernului privind modificarea şi completarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină şi luarea unor măsuri în domeniul sănătăţii, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 201/2020, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii pe anul 2020 cu suma de 600.000 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii.

Conform documentului, au fost incluse noi categorii de beneficiari pentru care se vor deconta cheltuielile de carantină de la bugetul de stat, respectiv:

– personal medico-sanitar si personal auxiliar sanitar confirmat COVID-19 care nu necesită internarea sau personal medico-sanitar şi personal auxiliar sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru

–  personal medico-sanitar si personalul auxiliar sanitar încadrat în centrele care efectuează dializa pentru pacienţii confirmaţi COVID-19.

Mai mult, s-a hotărât ca toate cheltuielile cu transportul pentru persoanele care optează pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţile administraţiei publice locale să fie decontate prin direcţiile de sănătate publică.

De asemenea, se vor asigura cheltuielile cu hrana pentru personalul medico-sanitar şi personalul auxiliar sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru – care include 2 mese/zi acordate în spatiul special de carantina, în funcţie de programul de lucru al fiecarei persoane.

Tot prin actul normativ s- a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 600.000 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru:

a) decontarea cheltuielilor pentru carantină

b) decontarea alocaţiei de hrană în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 725/2020 privind stabilirea măsurilor de sprijinire a persoanelor vulnerabile care se află în izolare la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

Şeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a alocat suma de 600 de milioane de lei pentru Ministerul Sănătăţii pentru acoperirea cheltuielilor de carantină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ViaMax spune

    N-ar fi exclus, cu ocazia aceasta, sa mai „creasca” numarul de cazuri de imbolnaviri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More