Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Căutat pentru împușcarea unui polițist. Este alertă de grad zero în toată țara

0 606

Sute de luptători de la Trupele Speciale de Intervenţie, jandarmi, poliţişti şi alte forţe sunt în alertă de grad zero, după ce un poliţist aflat în misiune a fost împuşcat mortal. Un elicopter survolează zona localităţii Izvin din Timiş, iar pe şosele au fost instituite filtre.

Poliţiştii au solicitat ajutorul unui elicopter care survolează zona localităţii Izvin şi localităţile învecinate, iar pe drumurile din judeţ au fost instituite filtre. Sunt verificate maşini, iar oamenii sunt atenţionaţi să fie prudenţi, deoarece un bărbat înarmat, care a ucis un poliţist, se află în libertate.

Ionel Marcel Lepa, în vârstă de 47 de ani, este principalul suspect. Bărbatul este din Lugoj, iar pe numele său a fost emis un mandat internaţional pentru executarea unei pedepse cu închisoarea, pentru tâlhărie.

Pe el îl căutau poliţiştii când a avut  loc incidental în care un agent a fost împuşcat mortal.

Iniţial, un echipaj de Poliţie de la Recaş a încercat să oprească maşina în care existau informaţii că se afla cel căutat. Şoferul, în loc să oprească, a accelerat. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii şi au ajuns în curtea unui imobil. Agenţii au înconjurat locuinţa, iar la un moment dat, agresorul a sărit pe o fereastră şi a ajuns în faţa unui poliţist. Înarmat,a tras asupra acestuia mai multe focuri şi l-a nimerit în zona gâtului şi pieptului.

După mai multe manevre de resuscitare, medicii sosiţi la faţa locului, au constatat decesul poliţistului Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani.

Agresorul a reşit să fugă, a intrat în curtea unei locuinţe şi a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, astfel că a intrat într-o altă locuinţă. A încercat şi aici să fure o maşină, sub ochii proprietarului pe care l-a ameninţat cu arma, însă a fost încolţit de un poliţist care a tras asupra maşinii în care acesta se afla. A reuşit să îl rănească, însă bărbatul a fugit din nou prin grădini. Pe el il căutau poliţiştii duminică după-amiază când acesta, incolţit, a tras cu pistolul asupra unui agent pe care l-a omorât.

Comisarul şef de poliţie, Florian Dragnea a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, de duminică seara, care a avut loc la sediul Poliţiei Române, cum s-au petrecut faptele în urma cărora un poliţist de 43 de ani din Recaş, judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal în misiune.

lepa ionel marcel

”Încă de la început, aş dori să transmit din partea conducerii Poliţiei Române sincere condoleanţe familiei poliţistului, alături de care suntem în aceste momente grele. Astăzi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au obţinut informaţii punctuale cu privire la faptul că un urmărit internaţional se află într-un imobil din localitatea Izvin, judeţul Timiş. În baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au demarat activităţi specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internaţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie”, a declarat Dragnea.

Comisarul şef de poliţie a relatat şi cum a fost împuşcat poliţistul din Recaş.

”Astfel, poliţiştii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de poliţişti a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieşit din casă şi a făcut uz de armă, în urma căruia colegul nostru şi-a pierdut viaţa. Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi ameninţat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un poliţist a făcut uz de armă, reuşind să-l rănească pe urmărit. Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localităţii, fiind în continuare căutat”, a mai spus acesta.

Florian Dragnea a declarat că imediat după producerea evenimentului au fost dispuse măsuri pentru sprijinirea poliţiştilor din cadrul IPJ Timiş.

”Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea poliţiştilor de la nivelul I.P.J. Timiş, în vederea depistării şi reţinerii persoanei în cauză. Astfel, au fost trimişi specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. De asemenea, am dispus angrenarea unităţilor de poliţie limitrofe (efective, câini de urmă şi nu numai), precum şi a altor structuri ale Poliţiei Române de specialitate (operaţiuni speciale, combaterea criminalităţii organizate etc). Totodată, s-a solicitat şi sprijinul structurilor de Poliţie de Frontieră şi ale Jandarmeriei. Nu în ultimul rând, am solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în vederea survolării zonei şi sprijinirii echipajelor din teren. Vă asigur că au fost luate toate măsurile pentru identificarea autorului în cel mai scurt timp posibil”, a ai spus comisarul şef de poliţie.

Florian Dragnea spune că au fost dispuse verificări şi la nivelul IPJ Timiş.

”De asemenea, conducerea Poliţiei Române a dispus verificări la nivelul IPJ Timiş, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti. Este normal să avem toate elementele cu atât mai mult cu cât vorbim despre pierderea vieţii unui coleg. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări”, a mai spus adjunctul Poliţiei Române.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More