Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Caz sinistru la Huedin. Rudele unei femei decedate au găsit-o la morgă cu un pampers înfăşurat pe cap

0 761

Conducerea spitalului din oraşul Huedin, judeţul Cluj, a declanşat o anchetă, după ce rudele unei femei decedate au făcut acuzaţii extrem de grave la adresa personalului de la morgă. Oamenii spun că, la ridicarea cadavrului, au constatat că femeia avea înfăşurat un pampers pe cap, iar unul dintre angajaţii de la morgă ar fi fost beat.

Primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşan, şi managerul spitalului din localitate, Silvia Gabor, au anunţat că a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cui îi aparţine vina.

„Am cerut o anchetă internă, e un caz foarte grav dacă se va confirma că lucrurile stau aşa cum spun rudele persoanei decedate. Dacă acuzaţiile se vor confirma, cred că vina aparţine personalului mediu sanitar care a făcut schimbul de tură şi personalului de la morgă. Pe surse am aflat că rudele femeii au fost chiar mulţumite de serviciile medicului care s-a ocupat de ea. Noi nu putem şti cum au stat lucrurile decât după ce vom avea rezultatul anchetei”, a declarat Mircea Moroşan, medic de profesie, pentru „Adevărul”.

Silvia Gabor, cea care deţine funcţia de manager al spitalului, spune că ancheta internă a demarat încă de ieri. Aceasta a lăsat de înţeles că principalii vinovaţi ar fi cei doi brancardieri, dintre care unul ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Suntem în plină desfăşurare cu ancheta, ieri am constituit comisia de cercetare a cazului şi am făcut un control inopinat. Trebuie să audiem absolut tot personalul şi la final să vedem ce sancţiuni se impun”, a afirmat Gabor.

Managerul spitalului mai spune că femeia a fost internată în data de 26 decembrie, iar decesul a fost constatat pe 16 ianuarie. Silvia Gabor a adăugat că pacienta avea 81 de ani şi că a ajuns la secţia de chirurgie, traumatisme, cu diagnosticul de fractură coxofemurală.

„Pacienta avea şi alte probleme, insuficienţă cardiacă, probleme cu rinichii şi avusese un accident vascular. Din păcate, a murit din cauza unui stop cardiorespirator, iar ancheta pe care am declanşat-o va trebui să facă lumină în acest caz. Până acum, nimeni din familia pacientei nu a făcut o reclamaţie, nouă nu ni s-au adresat, dar ne-am autosesizat în acest caz”, a adăugat Gabor.

Ce spun rudele femeii decedate  

Maria Bondar avea 81 de ani, era din Poieni, judeţul Cluj, iar fiicele sale sunt revoltate, după ce ar fi găsit-o la morgă cu un pampers înfăşurat pe cap şi cu nasul rupt. Potrivit ziarulclujean.ro, rudele femeii acuză că mama lor ar fi fost neglijată de asistentele spitalului.

„Unul dintre ei  (n.r.- angajaţii de la morgă) era beat, nu se putea discuta cu el. Celălalt a zis că mama este pregătită. Capul era înfăşurat într-un pampers şi strâns bine, ca o mumie. Nasul era rupt, lipit de obraz, nara zdrobită”, a acuzat una dintre fiicele femeii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More