Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Caz tulburător la Cluj: A sunat la ambulanță, dar medicii nu au intrat în casă. A fost găsită moartă după câteva zile

0 111

Ambulanta

O femeie de 41 de ani din Cluj-Napoca, lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, a fost găsită decedată în casă joi de către sora acesteia. Sâmbăta trecută femeia sunase după ajutor la 112, însă i s-a făcut rău între timp și n-a mai putut răspunde medicilor la ușă. Aceștia au plecat, iar femeia a murit în casă.

Femeia s-a simțit rău sâmbăta trecută și a sunat la 112. La locuința acesteia s-a prezentat o ambulanță, însă femeia nu a mai răspuns la ușă și nici la telefonul de pe care făcuse apelul de ajutor.

Văzând că nu le răspunde nimeni și nu pot da de femeia care ceruse intervenția ambulanței, personalul medical a făcut cale întoarsă, crezând că este vorba despre un apel fals.

Abia după cinci zile femeia a fost găsită moartă în casă, când sora acesteia a vizitat-o.

 

Referitor la acest caz, Horia Simu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, a declarat pentru ZiarulClujean.ro, că situațiile în care oamenii apelează la ambulanță și ulterior nu mai răspund la ușă sau la telefon sunt foarte dese. Și având în vedere că personalul SAJ nu are voie să spargă ușa unei locuințe, sau să pătrundă pe o proprietate privată, fără ca medicii să fie însoțiți de polițiști sau pompieri, ambulanțierii au plecat înapoi în stație.

Totuși, o anchetă a fost pornită și se vor asculta înregistrările telefonice din ziua în care lectorul universitar a sunat la 112. Dacă protocoalele de intervenție nu au fost respectate se vor căuta și vinovații, arată sursa citată.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More