Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cazul medicului Lucan din nou în atenție. Ancheta DIICOT prea lentă, spune un deputat USR

0 740

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, se declară îngrijorat în ceea ce privește ancheta DIICOT asupra medicului Mihai Lucan. Deputatul consideră ancheta prea lentă și că multe dintre persoanele vătămate sunt îngrijorate că medicul va scăpa fără sancțiuni.

Agerpres a dat publicității un comunicat de presă transmis de către deputatul USR, Emanuel Ungureanu. Acesta a declarat că ancheta ce îl vizează pe medicul Mihai Lucan este prea lentă. De asemenea el nu ştie dacă DIICOT a deschis un dosar despre trafic de organe, deşi au fost prezentate mărturii, acuzaţii şi probe pe această temă. Totodată, deputatul USR notează că multe dintre victimele doctorului Lucan consideră că acesta va scăpa fără sancțiuni pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.

„În acest an care s-a scurs de la reţinerea medicului Mihai Lucan şi a fiului acestuia, din păcate, multe dintre victimele acestui individ şi a grupului infracţional pe care l-a organizat pentru delapidarea ICUTR Cluj-Napoca nu mai cred că acesta va plăti pentru jefuirea institutului. Este foarte dureros să văd cât de greu se desfăşoară ancheta DIICOT. (…) Îngrijorarea mea este legată de ritmul în care se desfăşoară această anchetă, la care se adaugă preocuparea majoră privind celelalte suspiciuni ridicate, privind traficul de organe al lui Lucan în cadrul ICUTR, în condiţiile în care DIICOT nu l-a audiat pe Iulian Iacob, care a povestit cum şi-a traficat un rinichi lui Lucan la ICUTR în anii 2000, şi nici pe mine în această speţă. Acuzaţiile şi probele mele ar fi trebuit să determine o acţiune mult mai fermă. La această oră, nu ştim dacă DIICOT are în cercetare un dosar de trafic de organe pe un grup organizat despre care multe structuri, cum ar fi SRI, ştiu foarte multe lucruri de foarte muţi ani”, a transmis Mihai Ungureanu.

În același comunicat deputatul a mai adăugat că DNA şi-a declinat competenţa de soluţionare spre DIICOT- Structura Centrală, deşi a cercetat alte fapte de abuz în serviciu săvârşite de Mihai Lucan, aspect dovedit prin textul unei ordonanţe pe care a primit-o în decembrie în urma unui denunţ făcut în vară. În ordonanţa respectivă a DNA – Serviciul Teritorial Cluj se arată că în ceea ce priveşte fapta de abuz în serviciu săvârşită de Mihai Lucan şi semnalată de Ungureanu „există, indubitabil, identitate de obiect, fiind prezentate aceleaşi împrejurări factuale ce compun prezumtivul ilicit penal supus investigaţiei organului.”

Reamintim că la finalul anului 2017 medicul Mihai Lucan a fost subiect principal în cazul delapidării Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj. Acesta ar fi transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Mai multe puteți citi aici și aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More