Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cazuri noi de coronavirus în Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș – HARTA epidemiei

0 2.392

Deși autoritățile au încercat să secretizeze orice informație despre numărul de infectări cu COVID-19 pe județe, unele detalii scapă și în spațiul public.

Grupul de Comunicare Strategică a dat azi publicității un singur comunicat, și acela conținând date generale despre numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 la nivel național.

Potrivit prefectului Cluj, Mircea Abrudean, vineri, 20 martie, la nivelul județului Cluj erau confirmate 16 cazuri. Dintre acestea, 15 pacienți sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, și o pacientă este internată la Timișoara.

Având în vedere ordinul secretarului de stat Gheorghe Sorescu, prin care se interzice de azi oricărui prefect să mai comunice date despre numărul de teste efectuate, numărul de persoane confirmate pozitiv sau chiar starea de sănătate a celor confirmați deja, nu putem decât să speculăm.

Astfel, din harta de mai jos, care are ca sursă Institutul Național de Sănătate Publică, la nivelul județului Cluj au mai apărut încă două cazuri, numărul total al îmbolnăvirilor fiind de 18. Tot potrivit acestei hărți, în județul Cluj există în acest moment 1.067 persoane izolate și 203 în carantină.

Atenție! Aceste date sunt cele din harta de mai jos și nu sunt confirmate de către autorități, în mod oficial, pentru că astfel de confirmări nu mai sunt permise de către Guvern.

Harta epidemiei din Romania
TMARBHSMSJMMBNCJHDABCSMHGJDJOTVLSBMSSVBTISNTHRBCVSGLVNCVBVPHAGDBTRGRIFBZBRILCLCTTL
B


Tot ceea ce a putut confirma prefectul Clujului, Mircea Abrudean, pentru întregul județ a fost faptul că în Cluj, azi 21 martie, se înregistrează 243 de persoane în carantină și 2.534 în autoizolare.

Harta de mai sus este confirmată și de situația din Bistrița-Năsăud. Dacă ieri erau confirmate 3 cazuri pentru întreg județul, azi numărul celor infectați cu COVID-19 este de 4, 811 persoane fiind izolate și 112 carantină

Sălajul rămâne cu un singur caz confirmat, 873 persoane izolate și 92 de persoane în carantină, în timp ce în Maramureș apar 4 cazuri confirmate, 321 de persoane în carantină și 1.732 izolate la domiciliu.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More