Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cazurile de abuz sexual sesizate la Telefonul Copilului s-au dublat

0 71

Cerebral-Palsy-at-the-SAW-Safe-House

Peste 60.000 de apeluri s-au înregistrat, în prima jumătate a anului, la Telefonul Copilului, numărul cazurilor de abuz sexual sesizate fiind dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Asociaţia Telefonul Copilului arată că în prima jumătate a anului, la numărul gratuit destinat copiilor, 116 111, s-au înregistrat 60.973 de apeluri, iar în 4.267 de cazuri a fost necesară consiliere psiho-socială şi juridică de lungă durată, asigurată de specialiştii organizaţiei neguvernamentale, în timp ce în 786 de situaţii s-a solicitat intervenţia instituţiilor abilitate la nivel local.

Potrivit sursei citate, în primele şase luni ale acestui an s-a dublat numărul cazurilor de abuz sexual faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, fiind semnalate deja 111 astfel de situaţii.

În peste 60 la sută dintre cazurile raportate a fost vorba de victime fete, 39 la sută dintre ele având între 13 şi 15 ani şi 27 la sută între 6 şi 12 ani. Dintre băieţii abuzaţi sexual, 25 la sută sunt au vârste între 6 şi 12 ani, iar opt la sută au între 13 şi 18 ani.

Statistica referitoare la copiii abuzaţi sexual mai indică faptul că în 27 la sută dintre cazuri agresorii au fost alţi copii, în 25 la sută dintre situaţii, agresorul a fost tatăl, în 24 la sută din cazuri, abuzatorul indicat a fost un adult din afara mediului social al copilului, iar în 16 la sută din cazuri au fost indicate rude ale minorului agresat. Printre agresori au mai fost semnalaţi concubinii mamelor copiilor agresaţi (şase la sută) şi bunici (doi la sută).

În 10 la sută dintre cazurile de abuz sexual raportate au rezultat şi sarcini nedorite.

Conform datelor înregistrate de Telefonul Copilului, 67 la sută dintre copiii-victimă sunt din mediul rural, iar principalele regiuni din care au fost sesizate situaţiile de abuz sexual sunt Moldova (34 la sută), Muntenia (30 la sută) şi Bucureşti (24 la sută).

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More