Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A căzut prima zăpadă în Maramureș. Atmosferă de basm în zona Cavnic – FOTO/VIDEO

0 84

Începutul lunii octombrie a adus și primul strat de zăpadă depus în zona centrală a Maramureşului, iar la munte stratul de omăt a avut câțiva centimetri buni.

Atmosferă de iarnă în toată regula în această dimineață în zona Cavnic, unde s-a depus primul strat consistent de zăpadă. Zona montană a fost îmbrăcată în straie de iarnă, iar omătul a îmbrăcat pădurile, dar și ulițele satelor și drumurile naționale, mai ales pe Gutâi şi în zona de vârf a Pasului Prislop.

În unele zone, utilajele de deszăpezire au fost scoase în teren, pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții cât mai bune. Autoritățile locale recomandă participanților la trafic să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, având în vedere că și în zilele următoare se anunță ninsori răzlețe și trafic în condiții de iarnă.

În cursul amiezii, vremea s-a menţinut rece în Maramureşul istoric şi a nins slab şi în zona Moisei-Borşa. În alte zone de peste deal, s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă. La orele 13.00-14.00, maximele erau de 7-9 grade în zona de vest a regiunii, în vreme ce în Ocna Şugatag a plouat şi erau 4-5 grade. În zona Iezer, s-au înregistrat minime de -3, -2 grade şi a nins. În dimineaţa zilei de miercuri, la ora 09.00, conform Agenţiei Naţionale de Meteorologie, stratul de zăpadă măsura 3 cm, însă e posibil să mai fi crescut uşor, în urma precipitaţiilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More